Újabb ICO rekord: a Tezos blokklánc projektjére több, mint 200 millió dollár gyűlt össze

Újabb ICO rekord született. A Tezos blokklánc projektjére ugyanis több, mint 200 millió dollár gyűlt össze, mellyel letaszította a Bancor ICO-t a trónról.

Újabb ICO rekord született

Tezos, az ömgaát módosító blokklánc

Az elsődleges kriptopénz kibocsátások egyre népszerűbbek a piacon. Ha egy startupnak bármilyen szinten köze van a fintech szektorhoz vagy a blokklánc technológiához, akkor elég nagy a valószínűsége, hogy elsődleges kriptopénz kibocsátáson keresztül szereznek majd forrást a további növekedés finanszírozásához.

A Tezos ethereum blokklánc alapú platformja szintén így tett és a meghirdetett ICO révén 232 millió dollárt sikerült összegyűjteni. Ez abszolút rekordnak számít a piacon. Korábban a Bancor ICO során a Brave platform gyűjtött össze hasonló nagyságrendű összeget.

Az elsődleges kriptopénz kibocsátás során a Tezos ICO 13 nap alatt, július 1-től kezdve összesen 65 645 BTC és 361 112 ETH gyűjtött össze, mellyel minden idők legsikeresebb ICO-ja lett. Az összes kriptopénz július 14-ei árfolyamon számítva 230 millió dollárnak felelt meg. Bár a piac azóta gyengélkedik, így az ICO dollár végeredménye ennél ma már kevesebbet ér,  az összegyűjtött összeg mindenképpen figyelemre méltó.

Önszabályozó platform finanszírozása volt a cél

A Tezos ICO célja egy olyan önszabályozó platform finanszírozása volt, mely teljes mértékben a hálózatban részvevő felekre bízza a protokoll módosításának lehetőségét. A modellt azért találták ki, hogy elkerülhető lehessen a jövőben a hasonló jellegű probléma ami korábban a bitcoin és az ethereum hard forkok esetén fennállt.

Tezos ethereum alapú blokklánc platform

A projektet, mint “önmagát módosító” blokkláncot mutatták be. Az alap koncepció az, hogy az egész hálózatot érintő módosításokat transzparens módon lehessen eldönteni. Az ethereum blokkláncon működő platform okos szerződések segítségével fog működni és saját tokeneket is használnak majd.

A Tezos platform alapját a  Dynamic Ledger Solutions Inc cég dolgozta, melynek alapítója  Arthur és Kathleen Breitman. Arthur matematikai, fizikusi és számítástechnikai tudományos háttérrel rendelkezik, de az utóbbi időben a pénzügyi szektorban dolgozott Kathleennel együtt.  Az alapítókon túl a Tezos platform mögött egy tapasztalt fejlesztői csapat is áll. Ezen kívül pedig a tanácsadók között olyan nagyágyúk is szerepelnek, mint Zooko Wilcox a Zcashtől, vagy Tim Draper kockázati tőke befektető.

Egy ICO sikeressége több mindentől függ. Amellett, hogy sikerül-e valós problémára megoldást találni az is fontos milyen nevek állnak a projekt mögött. A Tezos esetében sikerült ezek megfelelő kombinációját összehozni. Ez döntő szerepet játszott abban, hogy több, mint 200 millió dollárt gyűjtöttek össze a közösség finanszírozás segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük