Thaiföld egyik legnagyobb bankja kriptotőzsdét vásárol

A thaiföldi Kasikorn Bank (K-Bank) belép a digitális eszközök világába azzal, hogy 97 százalékos részesedést szerez az egyik helyi kriptotőzsde anyavállalatában – jelentette a Coindesk. Az üzletet 102,8 millió dollárért ütik nyélbe.

A Satang 2017 óta működik kriptotőzsdeként az országban, és számos szolgáltatást kínál, beleértve a letétkezelést, a stakelést és a kriptoutalásokat.

A K-Bank a felvásárlást az Unita Capital nevű leányvállalatával hajtja végre, amelyet azzal a megbízatással hoztak létre, hogy kriptovállalkozásokba fektessen be. A thaiföldi bank emellett egy 100 millió dolláros befektetési alapot is indított, amely a web3, fintech és AI területekre koncentrál. Továbbá a helyi médiával megosztott nyilatkozatában a K-Bank elárulta, hogy 2024-re a thaiföldi kriptopiac 20 százalékát kívánja megszerezni.

Az akvizíciós ügylet lezárását követően az új tulajdonos átnevezi a Satangot Orbixre, amelynek három további leányvállalata lesz: Orbix Custodian, Orbix Invest (digitális eszközalap-kezelő) és Orbix Technology, egy blokklánc-technológiát fejlesztő cég.

A thaiföldi kriptopiac nagy támogatást élvez a hagyományos pénzintézetek részéről. A Siam Commercial Bank (SCB), a K-Bank riválisa, szintén befektetéseket eszközöl a kriptotérben. Ráadásul az SCB megállapodott a Bitkub, a legnagyobb thaiföldi kriptotőzsde felvásárlásáról, amelynek napi forgalma 22,3 millió dollár volt, de tavaly elvetette az üzletet megoldatlan szabályozási problémákra hivatkozva. A thaiföldi szabályozó hatóság többször felszólította a Bitkubot, és súlyos bírságokat szabott ki.

Miközben a bankok a kriptovaluták felé kacsingatnak, a thaiföldi hatóságok folyamatosan szigorítják a kriptotőzsdék működésére vonatkozó szabályokat. Az ország az év elején betiltotta a kriptohitel szolgáltatásokat, valamint kötelezővé tette a kriptovaluták vásárlásákor a kockázatok ismertetését.

További kapcsolódó cikkeink: