The Sims és FIFA játékok készítője: “fektess Kriptóba”

Trollkodni támadt kedve a The Sims, FIFA, NHL, Gyűrűk Ura játékok készítőjének, az Electronic Arts-nak (EA). A fejlesztőcég Twitter fiókjára ugyanis tegnap délután ennyit írtak ki: “fektess Kriptóba”. Ezt természetesen nem hagyhatta szó nélkül a Twitter népes kriptós szöglete és a publikációig 20 000+ lájkot és temérdek hozzászólást kapott a tweet.

A felhasználók többsége először azt vélte, meghackelték az 5.5 millió követővel rendelkező fiókot, tévesen.

Persze szó sincs arról, hogy az Electronic Arts mostantól nyitna a kriptók irányába és bitcoinban fizetné az alkalmazottakat. Hanem helyette egy jól sikerült marketingmutatványról van szó, ahol az Apex Legends Season 3: Meltdown! című októberben megjelenő játékuk egyik karakterének csináltak hírverést. A karaktert ugyanis ‘Crypto’-nak hívják, és a kriptográfia tudományterületére utalnak vele.

Az EA família még rá is dobott egy lapáttal azzal, hogy az @EAAccess szintén EA Twitter-fiók vissza is kérdezett, “Testvér, miért teszed ezt? Csalódást okozol apunak” melyre @EA azt válaszolta “Hozzászokott.”

(fejvakarás)

Hogy pontosan mit is jelent a párbeszéd, azt nem tudjuk. Az viszont tény: az EA EGYELŐRE nem fogad el kriptókat és még nem kezdett saját kriptovaluta fejlesztésébe.