A TikTok mögött álló vállalat digitális banki szolgáltatásokat akar kínálni

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A TikTok kínai közösségi média platformot üzemeltető tech-csoport, a ByteDance úgy döntött, hogy pénzügyi területen is kipróbálja magát.

A kínai multinacionális tech-csoport, a ByteDance virtuális bankoláshoz kért engedélyt Szingapúrban, mivel a digitális pénzügyek szektorába szeretne betörni. A Pekingben található ByteDance eddig a népszerű közösségi média felületéről, a TikTok-ról volt híres. Most viszont azt fontolgatja, hogy szolgáltatásait pénzügyi termékekkel is kibővíti. A Financial Times legfrissebb értesülései szerint a cégcsoport Szingapúrban kér digitális bankoláshoz szükséges engedélyt.

Kemény verseny zajlik Ázsiában

A ByteDance-nek fel kell kötnie a nadrágját, hiszen Szingapúrban már több óriás vállalat vár arra, hogy megkapja a virtuális banki szolgáltatások nyújtásához szükséges engedélyeket. Az Alibaba Ant Financial, és a gombamód növekvő elektronikai vállalat, a Xiaomi is azon cégek között szerepel, amelyek még idén megszerezhetik a szingapúri monetáris hatóság jóváhagyását.

Noha a ByteDance tech-csoport értékét 75 milliárd dollárra becsülik, mégis úgy tűnik, hogy egyedül nagy falat lenne a cégnek belevágni a digitális pénzügyekbe. Kiszivárgott információk szerint a vállalat azt fontolgatja, hogy a Lees, Szingapúr egyik legbefolyásosabb családjával, az Oversea-Chinese Banking Corporation tulajdonosaival fog össze. A cég abban reménykedik, hogy a partnerség garantálná az engedélyek gyors megszerzését, hiszen a tehetős család keze mindenhova elér.

A Financial Times azt állította, hogy a ByteDance a Kontinentális Kínában nem akar digitális banki szolgáltatásokat kínálni, viszont Hongkongban fontolóra veszi. Kínában amúgy sem lenne egyszerű dolga, hiszen a legtöbb virtuális pénzügyi szolgáltatást a Tencent és az Alibaba uralja. A kínai piacon dúló verseny rendkívül kiélezett. A bankok fokozatosan integrálják rendszerükbe a blokklánc technológiát és bővítik kínálatukat, így elég nehéz lenne a ByteDance számára újoncként a terepre lépni. A cég részéről eddig még nem érkezett hivatalos bejelentés a virtuális banki szolgáltatásokat illetően. Amint megjelenik a sajtóközlemény, frissítjük cikkünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.