A milliárdos Tim Draper kifejtette, hogyan lesz 250 ezer dollár a bitcoin ára 2022-ben

A milliárdos befektető Tim Draper régóta az egyik legnagyobb kriptopénz befektetőnek számít. Pozitív hozzáállása a kriptopénzekhez pedig az utóbbi időben sem változott.

Tim Draper szerint 250 ezer dollár lesz a bitcoin ára 2022-ben

Tim Draper már áprilisban is 250 ezer dollár feletti árfolyamot jósolt a legnépszerűbb kriptopénznek – bár akkor idén év végére. Most a TheStreet pénzügyi magazinnak nyilatkozott, hogyan fogja elérni ezt az árfolyam szintet a bitcoin. Elmondása szerint a jelenlegi piaci fordulat egyáltalán nem ingatta meg a hitét az előrejelzésében.

„Az árfolyamot tekintve továbbra is egyre magasabb szinteken látjuk a bitcoint. Az előrejelzésemet most 4 évre módosítom, ezek szerint tehát a bitcoin ára 2022-ben fogja elérni a 250 ezer dollárt.”

Draper elmondta, hogy az árfolyam előrejelzésének alapja, hogy véleménye szerint a kriptopénzek megemelik majd a pénz forgási sebességét, így a globális pénzpiac eléri majd a 140 billió dollárt a következő évtizedben (jelenleg 86 billió dolláron áll a pénzpiac).

„Valójában úgy vélem, hogy a hagyományos pénzek használata csökkenni fog, és ebből a 140 billióból 100 billió dollárt a kriptopénzek képviselnek majd. Várakozásaim szerint a bitcoin a piac 10%-át fedi majd le. Van még hely tehát a növekedésre.”

Tim Draper szerint a világ éppen fordulóponton áll és a kriptopénzek széleskörű elfogadásának küszöbén állunk. A következő négy év folyamán tehát egyre többen fognak fizetni kriptopénzekkel. Korábban a bitcoin blokk méret miatt túl lassú volt a tranzakció feldolgozás, ezért jobban működött értékmegőrzőként, mint fizetőeszközként. De ahogy fejlődik a technológia, egyre könnyebb lesz használni a mindennapi embereknek is fizetőeszközként (ld. lightning hálózat).

A bitcoin árfolyamától függetlenül Draper nem tervezi eladni a bitcoinjait.

„Hosszútávon gondolkodom, így használni, befektetni fogom vagy csak megtartani a bitcoinjaimat.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük