Nincs megállás, irány a Hold!

Hétfő reggel igen csak zöld árfolyamokra ébredhetett mindenki, aki a kriptopiacot figyelemmel követi.

Minden zöldben virít reggel óta

A kriptopiac határozottan emelkedő trendbe váltott át. Mind a húsz vezető kriptopénz árfolyama pozitívban van és 2-12% közötti erősödés tudhatott be maga mögött. A Coin360 adatai alapján jól látszik az egész piacon végigsöprő bika trend.

Coin360 adatai szerint minden zöld

A vezető kriptopénz a Bitcoin jelenleg 6% körüli növekedést ért el és már több mint 3800 dollárt fölött kereskedik cikkünk írásakor. Emellett a többi altcoin is igen jól teljesít. Az Ethereum mindezek között a talán a legerősebb, az elmúlt 24 órában több mint 15%-ot emelkedett és az árfolyam már 140 dollár felett is járt. Ezzel abszolút győztes a mostani árfolyam raliban sőt az elmúlt hét nyertesének is kikiálthatjuk, hiszen az elmúlt hét napot figyelembe véve is 13% nőtt az árfolyama.

Szinte az összes altcoin esetén jelentős növekedés volt tapasztalható az elmúlt nap folyamán. Így az EOS 16%-ot, a Binance Coin közel 5%-ot és a Stellar is közel 5%-ot erősödött. A top 10 kriptopénz közül a Maker 9%-ot, a Monero és a Bitcoin SV, a Bitcoin Cash a legújabb hard forkja mind-mind közel 10%-os emelkedést tudhat be maga mögött.

Irány a Hold!

A teljes piaci kapitalizáció is jelentős mértékben nőtt, mely cikkünk írásakor 125 milliárd dollár környékén jár, amely szintén egy jelentős, öt milliárd dolláros növekedést jelent az elmúlt héthez képest.

A CNBX egyik riportere Brian Kelly épp a múlt héten nyilatkozott arról, hogy szerinte a bitcoin jelentősen alul van értékelve és mindössze közel 50%-át éri annak amennyit valójában érnie kellene. Ezért feltehetően elérhettük a mélyrepülés legalját, legalábbis a riporter szerint. Kelly 2019-re azt jósolta, hogy bár még mindig nem jön el a kitörés, azonban a 2018-as szinthez képest feljebb fognak teljesíteni az altcoinok.

Emellett világszerte a kriptopénzek elfogadottsága is fokozatosan nő. Japánban a Rakuten mobilfizetéssel foglalkozó applikáció bejelentette, hamarosan integrálják a kriptopénzeket. Emellett a legfőbb ázsiai piacok is erősen teljesítenek a hagyományos pénzpiacokon, köszönhetően az Egyesült Államok és Kína között eldurvuló kereskedelmi háború miatt (melynek hatása a kriptopénzpiacokra is begyűrűzik), ami úgy tűnik a héten Washingtonban folytatódik.