Tizenegy kriptovaluta tőzsde leállítja tevékenységét Dél-Koreában

Dél-Koreában több kriptovaluta platform leállítja tevékenységét, mivel a szükséges engedélyek nélkül működtetik üzleti tevékenységüket.

Dél-Koreában 11 közepes méretű kriptotőzsde állítólag beszünteti működését, miután az ország pénzügyi felügyelete megállapította, hogy illegálisan működtetik vállalkozásukat. A tőzsdék nevét nem hozták nyilvánosságra.

Reakciólánc Dél-Koreában

A The Korea Held újság közelmúltbeli jelentése szerint 11 közepes méretű kriptovaluta platform hamarosan leáll, mivel a Financial Services Commission (FSC) megállapította, hogy a szükséges engedély nélkül végzik tevékenységüket. Továbbá az FSC értesíti a helyi hatóságokat a tiltott tevékenységekről.

Az év elején már sok szakértő megjósolta, hogy a tőzsdék ilyen lánczárása nagy valószínűséggel bekövetkezhet, mivel számos helyszín – kivéve a helyi óriásokat, a Bithumbot, az UPbit-et, a Coinone-t és a Korbitot – nem tudott valódi számlákat nyitni az ügyfeleik számára.

Az FSC nem hozta nyilvánosságra a 11 platform nevét. Számos más közepes méretű kriptovállalkozás is abbahagyta tevékenységét a közelmúltban. Például július közepén a Darlbit is beszüntette működését. A múlt héten a CPDAX is bejelentette, hogy szeptember 1-jével leállítja platformját:

„Az üzlet megszüntetése nem ideiglenes, hanem állandó intézkedés. Azoknak, akiknek van kriptovaluta a számlájukon, augusztus 31-én 15 óráig ki kell venniük mindent.”

A Bitsonic elárulta, hogy ideiglenesen leállítja működését, hogy megújítsa szolgáltatási rendszereit:

“Miután befejeztük az upgradet, azt várjuk, hogy létrehozzuk az információbiztonsági irányítási rendszert.”

Ahhoz, hogy a koreai tőzsdék legálisan működhessenek az országban, szeptember 24-ig meg kell szerezniük az FSC jóváhagyását. Cho Myeong-hee – a People Power Party képviselő asszonya – azonban próbálja meghosszabbítani ezt az időszakot december 24-ig.

Érdemes megjegyezni, hogy június végén a dél-koreai kisebb kereskedési vállalkozások állítólag perelni akarták a kormányt, mert nem dolgoztak ki tisztességes szabályokat.

Bithumb értékesítés

A Bithumb részt vesz egy kriptovaluta csalásban

Ugyanazon média másik híre szerint a helyi rendőrség újraindította a nyomozást egy csalási ügyben, amely a dél-koreai vezető kriptovaluta platform, a Bithumb volt vezetőjét érintette.

A Szöuli Fővárosi Rendőrség szerint a tőzsde volt elnöke, Lee Jung-hoon 718 BTC-t és 7 793 ETH-t ajánlott fel a BK Group elnökének, Kim Byung-gunnak, miután az utóbbi megígérte, hogy átveszi a Bithumbot, és kibocsát egy tőzsdén nem jegyzett érmét, a BXA -t.

Az ígéretekkel ellentétben a két vezető soha nem valósította meg az üzletet. Ezenkívül 14 befektető, aki pénzt adott Lee-nek, azzal érvelt, hogy az elnökök valójában cinkosok, és együtt sikkasztottak.

A koreai hatóságok egyelőre nem emeltek vádat Lee és Kim ellen, mivel illegális tettükre nem volt elegendő bizonyíték. A fent említett befektetők azonban állítólag felvételeket és egyéb bizonyítékokat nyújtottak be az eset feltárására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.