Közvetlenül a kriptotőzsdékről kobozhatják el az adócsalók pénzét Dél-Koreában

A dél-koreai adóhatóság könyörtelenül lecsap mindenkire aki nem fizeti az adót, a kriptopénz tulajdonosok sem lehetnek biztonságban.

A koreai szabályozó hatóságok új adózással kapcsolatos rendelkezéseken dolgoznak. A jelenlegi szabályozás nem ad felhatalmazást az adóhatóságnak, hogy a kriptopénzben tartott vagyont elkobozzák – azonban ez hamarosan változhat a jövőben. Az új szabályozás megengedné, hogy az adócsalók vagyonelkobzása kiterjedjen a kripto eszközökre, pontosabban a tőzsdéken és váltókon tárolt kriptopénzekre.

A kormányzat által bejelentett szabályozási változás szorosan összefügg azzal, hogy szeretnék visszaszorítani az illegális tevékenységek kriptopénzekkel történő finanszírozását, ezzel együtt pedig az adórendszerbe is be szeretnék vonni a kripto eszközöket. Összesen 16 adójogszabály változhat majd emiatt a jövőben.

Az új adószabályokat szeptember 3-án terjesztik majd a parlament elé, akkor dönthetnek majd az elfogadásáról.

Fontos kiemelni, hogy a koreai adóhatóság a törvénytervezetben is kitért rá, hogy a szabályozás csak a centralizált váltókat és tőzsdéket érinti. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy ezeken a platformokon tárolt kriptopénzek fölött valójában a váltó illetve a tőzsde rendelkezik. Egy hatósági megkeresés során – ahogy az a múltban is többször megtörtént – kiadják a felhasználók adatait és le is foglalhatják az ott tárolt kriptopénz eszközöket. Hiszen amíg egy hidegtárcánál vagy egy decentralizált váltó esetében a privát kulccsal mi rendelkezünk, egy központi váltónál a platform birtokolja igazából a kripto eszközöket. Persze akinek nincs vaj a füle mögött nincs oka aggódni, hogy centralizált tőzsdén tárolja a pénzét, azonban mindig emlékezzünk rá, hogy:

nem a te privát kulcsod, nem a te kriptód.