Több ezer weboldal leállt egy tűz miatt

Franciaországban kigyulladt egy szerverterem, ahol több ezer oldal és vállalkozás adatait tárolták. 

Az OVH felhő adatszolgáltató szerverei gyulladtak ki a franciaországi Strasbourgban. A tüzet a tűzoltók már eloltották, de a szakemberek még a környéken vannak, hogy biztosítsák az épület lehűlését. Egyenlőre még nincs hír arról, mi okozta a tüzet az OVH szervereinél. Az incidens kapcsán új szervertermeket állítottak fel, próbálják visszaszerezni és helyre állítani az adatokat – ami ez esetben nem lesz könnyű.

WordPressesek, játékosok szolgáltatás nélkül

Az tűzben többek között a Rust játék szerverei is odalettek, ami miatt a játékosok már ki is borultak. A Rust szóvivője ugyanis elmondta, hogy az európai szerverek közül 25 teljesen megsemmisült és nem is lehet majd visszaállítani az azokon tárolt adatokat.

De nem csak a játékosoknak fáj ez. Leállt egy dél-afrikai internetszolgáltató az AFR-IX, az eeNews Europe hírportál és számos wordpress plugin is, ami közvetlenül érint több ezer oldalt világszerte.

A kriptoszektor is érintett

Az első híradások szerint a Deribit derivatív és opciós kereskedésre szakosodott váltó blogja és dokumentumtára tűnt el a tűz miatt, a kereskedési adatok azonban biztonságban vannak azt ugyanis már tavaly átmigrálta a cég egy másik szerverszolgáltatóhoz. A Deribit számára ez az eset azért is kellemetlen, mert 2017-ben már leállt a szolgáltatása, ugyanígy az OVH szervereinek problémái miatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük