Több kriptopénz használó lesz, mint internetező, jósolja a Binance CEO

Binance CEO Changpeng Zhao merészen kijelentette, a kriptopénzek nagyobb felhasználóbázist fognak maguk mögött tudni mint maga az Internet. A vadítóan optimista előrejelzés alapján legalább 4 milliárd digitális pénzhasználót jelentene éveken belül.

Kriptó: több kriptopénz használó lesz mint internetező

Friss becslések szerint a világ lakosságának 58%-a rendelkezik internet-hozzáféréssel, ami 4.4 milliárd embert jelent.

Hogy pontosan hányan rendelkeznek kriptókkal, azt nehéz megsaccolni, de friss mérések szerint 139 millió egyedi felhasználót jelent, ami háromszoros emelkedést jelent elfogadottságban 2016 óta.

60%-kal emelkedett a kriptót használók száma 2018-ban. | Forrás: Cambridge

A 35 milliós idei szám pedig csak a verifikált felhasználókat jelenti ami szintén közel kétszer annyi mint 2017-ban. A Cambridge Egyetem idei felmérése szerint a globális hitelesített felhasználók száma elérte a 35 milliót.

A 35 milliós szám azonban nem jelent aktív felhasználószámot. Az aktív kriptopopuláció 10-15 felhasználóra tehető. A jó hír, hogy az aktivitás a 2016-os 35%-ról 2018-ra 38%-ra emelkedett.

Egy másik fundamentálisan pozitív fejlemény, hogy a kriptogazdaság egyre több olyan kriptopénz szolgáltatót (tőzsdét, tárcát stb.) termel mely alternatív fizetőeszközök széles skáláját támogatja ahelyett, hogy csak egyre vagy kettőre fókuszálna.

Kriptopénz elfogadottság: műholdak jelenthetik a tömeges elterjedés motorját

A Binance CEO állításával, hogy több kriptopénz használó lehet mint internetező egyértelműen a rádióhullámú és műholdas technológián alapuló kriptopénz terjedésre utal.

A Blockstream műholdakat használ arra, hogy a világ rejtett zugaiba is sugározni tudja a bitcoin blokkláncát. Az internet előnyeit és hátrányait nélkülöző rétegekről a Blockstream a sikeres műholdas kísérletei után a következőt nyilatkozta:

A Blockstream Satellite a világ első szolgáltatása, amely valós időben Bitcoin tranzakciókat és blokkokat sugároz az űrből egy műhold csoportról. A szolgáltatással mindenki szabadon hozzáférhet a Bitcoin hálózathoz, a világ bármely pontján, beleértve a becslések szerint azt a négy milliárd főt, akik jelenleg nem rendelkeznek internetkapcsolattal, mert nem elérhető vagy mert túl drága számukra.

A fejlődő országok nagyszámú közösségei mobilos utalásokra támaszkodnak anélkül, hogy internet hozzáféréssel rendelkeznének. Amikor Venezuela az elmúlt hónapban sötétbe borult, a bitcoin felhasználók fennakadás nélkül tudtak értéket közölni szöveges üzenetek formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük