Több mint 1000 kriptokereskedőt tartóztattak le a kínai hatóságok

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Kína folytatja erőfeszítéseit a kriptopénzek elleni küzdelemben. A helyi hatóságok több mint 1000 embert tartóztattak le pénzmosás vádjával.

A kínai hatóságok 1100 gyanúsítottat tartóztattak le, akik állítólag kriptopénzeket használtak pénzmosásra telekommunikációs hálózati csalásokhoz.

A közbiztonsági minisztérium szerdán (2021. június 9.) bejelentette, hogy a hatóságok lecsaptak egy olyan csoportra, amelyről azt feltételezik, hogy egy illegális bűnbandát működtet. A bejelentés szerint kriptovalutákat használtak pénzmosási tevékenységre, hogy elkerüljék a bűnüldöző szervek ügynökeit.

Eközben a hatóságoknak sikerült megállítaniuk a pénzmozgást és elfogniuk a gyanúsítottakat. A kínai kormány 2020 januárja óta drasztikus intézkedésekkel próbálja megállítani az országban a pénzmosást, amelyekhez szerintük a kriptovalutákat használják a leginkább.

A kormány ezen intézkedési befagyasztási hullámot idéztek elő. Jelentések szerint a helyi bankok befagyasztották a kriptotranzakciókhoz kapcsolódó kártyákat, ami a kínai bitcoin bányászok több mint 70%-át érintette.

A közbiztonsági minisztérium azt állítja, hogy most már nemcsak kártyákat fagyasztanak be, hanem a kriptovalutát pénzmosási tevékenységre használó emberekre bilincs is kerül. Ennek következtében 1100 embert tartóztattak le eddig.

Egyik csapás a másik után

Kína minden napra tartogat valamit, amivel a kriptopénz iparág támogatóinak próbál keresztbe tenni. Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy a Weibo letiltotta a kriptovaluta influenszerek fiókjait, ezt követte a három legnagyobb kriptotőzsde a Binance, az OKEx és a Huobi keresési eredményeinek blokkolása a kínai keresőmotorokon, majd tegnap Hszincsiang régióban a bitcoin bányászatok leállítása.

Kína foggal-körömmel a bitcoin eltaposása mellett kardoskodik, ugyanakkor más országok inkább nyitnak a kriptopénz felé. El Salvador néhány napja fogadta el a bitcoint törvényes fizetőeszközként, melyet már az ország Wikipédia oldalán is feltüntettek. A közép-amerikai nemzet emellett azt is közölte, hogy a kormány állampolgárságot ad azoknak a magánszemélyeknek, akik három BTC-t fektetnek be a gazdaságba.

Azt, hogy Kína a bitcoin bányászok és kriptokereskedők elűzésével mit nyer, nem tudni. Évek múlva talán bánni fogja, hogy hadjáratot indított a kriptoszektor ellen, bár ezt nyíltan úgysem fogja nyíltan bevallni, hiszen egy elvakult kommunista rezsimben minden szép és jó, nem igaz?!

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.