Több mint 130%-kal emelkedett eddig novemberben a BAT árfolyama

A hónapokban kevesebbet foglalkoztunk a BAT, nevezetesen a Basic Attention Tokennel, amely azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy novemberben az egyik legdinamikusabb árfolyamú kriptovalutává transzformálta magát. A BAT egyébként a Brave böngészőben kínált blokklánc-alapú hirdetési platform utility tokene, de a hónapban elsősorban megint, mint lukratív altcoin befektetési eszköz domborít.

A CoinGecko adatai szerint a BAT az elmúlt 30 napban több mint 137%-kal emelkedett, és még mindig zöldben tanyázik, míg a kriptovaluták nagy része elég siralmas helyzetet mutat. Ezzel a statisztikával a BAT a hónap egyik legdinamikusabban fejlődő tokenjévé vált, és egyben az egyik legnagyobb meglepetés is.

BAT árfolyam

A BAT felfutása azután indult, amikor a Brave új, böngészőalapú szoftvertárcáját bejelentették. A vállalat szerint a Brave Wallet nem igényel semmilyen extra bővítményt, és teljesen a böngészőre épül, ezzel is növelve a biztonságot, valamint csökkentve a CPU- és memóriaigényt. A Brave szerint a felhasználók a tranzakciók lebonyolítása során szinte bármilyen kriptovalutát használhatnak majd. A vállalat azt is kiemelte, hogy más tárcákkal, valamint Web3-as decentralizált alkalmazásokkal (dappokkal) is össze lehet majd kapcsolódni.

A Brave Wallet a felhasználóknak a következő funkciókat teszi majd elérhetővé:

  • A jelenlegi és korábbi piaci grafikonok megtekintése.
  • A legjobb ár megkeresése a beépített cserefunkcióval rendelkező szolgáltatók listája alapján.
  • Különböző valuták küldése és fogadása.
  • Vásárlás fiat pénzzel a Wyre-on keresztül.
  • Interakció dapp-típusú alkalmazásokkal bármely EVM kompatibilis hálózaton.
  • Portfólió kezelése nem helyettesíthető token (NFT) és multilánc támogatással.
  • NFT-k küldése és fogadása.
  • A tárca importálása a MetaMask és a nem-letétkezelő tárcákból, vagy a Brave Crypto Wallets bővítményéből. Ezen kívül a felhasználók még hardveres pénztárcákból (mint például a Trezor és a Ledger) is importálhatják majd tárcájukat.

Kapcsolódó: UNBOXING: kipróbáltuk a Trezor One és Trezor Model T hardvertárcákat

Akár már 2022 nyarán bekerülhet a Solana blokklánc a Brave-be

A hónap elején az is kiderült, hogy a Solana blokklánc Brave böngészőbe való integrálását 2022 júliusára tervezik. A partnerség célja, hogy elérhetővé tegye a Solana DEX aggregációs swapjait, NFT támogatást, az SPL tokenek küldését, valamint az új fiókok létrehozását.

A kriptogazdaság fellendülése a blokklánc-alkalmazásokat a mainstream részévé tette, de mint minden robbanásszerűen fejlődő innováció, ez a projekt sem mentes a kihívásoktól. Az egyik ilyen kihívás az, hogy a kriptotárca-iparág bővítményekre támaszkodik, ami a DApp népszerűtlenségét okozza. Sajnos a bővítményekre való támaszkodás gyakran vezet ahhoz, hogy a felhasználókból pénzt csalnak ki a hamis bővítményeket használó adathalászok.

— mondta Brian Bondy, a Brave CTO-ja és társalapítója.

A BAT árfolyama pixelidőkor 1,52 dolláron kereskedik, egy héttel ezelőtt az árfolyama 1.12$ volt.