Újabb kínai cég lép be a bányászati piacra komoly arzenállal

Az 500.com nevet viselő, a New York-i tőzsdén is jegyzett kínai cég egy online lottószolgáltatást kínáló platform. Kizárólag Kínában nyújtja szolgáltatásait és bevételei legnagyobb részét azokból a tranzakciós díjakból, szolgáltatási díjakból szerzi, amelyet a különféle értékesítő platformok és a lottók megvásárlói fizetnek. Nem csak online lottószolgáltatásokat kínál, de ehhez kapcsolódóan minden egyebet. Elemző eszközöket, adatokat és mobil fizetési platformot is képes biztosítani. Valószínűleg még egy jó darabig nem biztos, hogy hallottunk volna róla itt Magyarországon, de hétfőn a cég bejelentette, hogy nagyobb mennyiségben fog bitcoin bányászatra alkalmas eszközöket vásárolni. Ezzel pedig újabb kínai cég lép be a bányászati piacra, ahol eddig is kínai dominancia érvényesült.

Újabb kínai cég lép be a bányászati piacra

A közlemény szerint az 500.com 14,4 millió dollár értékű A-osztályú közönséges részvényét fogja piacra dobni annak érdekében, hogy egy meg nem nevezett szállítótól vásároljon bányászatra alkalmas gépeket. Azt nem nevezték meg, hogy ki lesz az eladó, csak annyi biztos, hogy nem amerikai cégről van szó. A közleményben megnevezett A-osztályú részvény jelen esetben közönséges részvényeket jelent. Viszont egy B-osztályú részvénnyel szemben az A-osztály esetén lehet szó arról, hogy elsőbbségi vagy éppen többletjogokkal bíró részvényről van szó. A 14,4 millió dollár azt jelenti, hogy a cég 1,21 dolláros részvényenkénti áron fog piacra tenni 11,8 millió darab részvényt. És a tranzakciót az első negyedév végéig szeretné is befejezni.

Zászlók a tőzsdénél
Forrás: chinadaily.com

Ha minden jól megy és a várt tőkét az 500.com megszerzi a tranzakcióból, akkor valószínűleg S17, T17 és S9 bányászgépeket fog vásárolni a Bitmaintől és M20-akat a MicroBT-től. Ez azt is jelenti, hogy az 500.com igen komolyan gondolja a profilváltást, hiszen ennyi dollárból elég komoly farmot lehet majd felépíteni. Ennyi gép teljes hash kapacitása másodpercenként 918,5 petahash is lehet. És hogy mikorra érkezhet meg ez a kapacitás a bányászati piacra? Ha a negyedév végére megtörténik a részvények értékesítése és a gépek beszerzése, akkor is még legalább négy hét lesz, mire be lehet üzemelni őket. Tehát az első bevételekre valamikor az első félév végén számíthat a cég. A hír hallatán egyébként a cég részvényeinek árfolyama 11%-kal megnőtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.