Több mint 53 órán át állt a Degen Chain Layer 3-as hálózat

Az Ethereum Layer 3-as blokklánc, a Degen Chain több mint 53 órán keresztül nem tudott tranzakciót validálni vagy új blokkot létrehozni, ami teljesen használhatatlanná tette a hálózatot és annak alkalmazásait. A Degen Chain május 12-én 22:15-kor állt le, a hálózat utoljára akkor termelt új blokkot a blokkkeresője szerint.

A Degen Chain egyike azon kevés Layer 3-as blokkláncoknak, amelyek a tranzakciókat egy Layer 2-es hálózaton bonyolítják le. Az Ethereum layer 2-es láncát, a Base-t használja az elszámoláshoz és az AnyTrust protokollt az adatelérhetőségi funkciókhoz.

Egy május 14-i X bejegyzésben a Degen Chain hivatalos fiókja közölte, hogy a fejlesztési partnerével – a Conduit nevű rollup infrastruktúra platformmal – együtt dolgoznak az üzemzavar elhárításán.

Degen

A Conduit szerint a leállás egy olyan problémára vezethető vissza, amely egy „egyéni konfigurációváltásból” ered, ami miatt a Degen Chain és az Apex játékhálózat leállította a blokkok gyártását.

Hozzátették, hogy a Degen Chain csomópontjai a genesis blokkjáról, a hálózat első blokkjáról szinkronizálódnak majd újra.

A Degen Chain – amelyet eredetileg a DEGEN natív mémcoin számára fejlesztettek ki – egy sor decentralizált alkalmazásnak is otthont ad. Köztük van a DegenSwap, a Mint Club és a Relay bridge nevű szolgáltatók, amelyek mind működésképtelenek voltak a blokklánc leállása alatt.

A hálózat natív DEGEN tokenje a május 13-i 0,02 dolláros hétnapos csúcsról 24%-kal 0,015 dollárra esett a CoinGecko adatai szerint.

A Layer 3-as blokkláncok vitatott téma a kriptoszereplők körében. A Polygon vezérigazgatója, Marc Boiron a múlt hónapban azzal érvelt, hogy a Layer 3-ak „csak azért léteznek, hogy elvegyék az értéket az Ethereumtól és a Layer 2-es hálózatoktól, amelyekre ezek a L3-ak épülnek”.

Degen

A Conduit május 15-én reggel 7 óra előtt tette aztán újra közzé az X-en, hogy a Degen Chain újra online, és a felhasználók mostantól a Remote Procedure Call (RPC) segítségével küldhetnek újra tranzakciókat.