Több mint 54 000 csaló Telegram-felhasználót feketelistázott az AmaZix

Az AmaZix közösségmenedzsment és blokklánc marketingügynökség ingyenes admin botot tett elérhetővé, aminek segítségével kiszűrhetőek a csalásokat és átveréseket hirdető Telegram-felhasználók.

A bot több mint 54 000 feketelistázott Telegram-felhasználó adatait tartalmazza és azokon a csatornákon, ahol aktív a bot, a feketelistázott felhasználókat azonnal kitiltják.

A feketelista élőben frissül és az AmaZix menedzseli. Az ICO-k kifulladása óta az AmaZix elsősorban Telegram közösségmenedzsmenttel foglalkozik és állításuk szerint 140 Telegram csoportért felel.

Az AmaZix elmondása szerint a Telegram csoportjaiban aktív felhasználók 7.5%-a káros felhasználó, akik átverni és kifosztani igyekszenek a felhasználókat.

Az elmúlt két évben több mint 54 000 ilyen felhasználót listáztak amiket a bot automatikusan letilt a csoportokból. A listát az évek alatt többször is újratervezték és ma már automatikusan detektálja a csalókat és csaló tevékenységet a Telegram csoportokban.

A bot ingyenes, bármelyik csoport használhatja vagy hozzáférhet az 54 000 felhasználó feketelistájához.

A bot indulása óta több mint 730 000 Telegram-felhasználót vizsgált meg és az 54 500 felhasználó 68 000 káros üzenetét törölte több mint 140, néha több tízezer felhasználót tartalmazó csoportból.

Hozzávetőleg napi 300 új felhasználóval bővül a lista.

A Telegram-csalók legfőbb fegyverei:

  • adminisztrátorok megszemélyesítése és direkt üzenetek küldése a felhasználóknak
  • hamis/csaló ajánlatok publikálása vagy tokenosztások bejelentése
  • közösségi média profilok és oldalak lemásolása és azok hirdetése a csoportokban
  • Adathalászat a felhasználók privát kulcsainak megszerzése érdekében

Jonas Karlberg, az AmaZix CEO-ja ezt írta:

“A csalások a kriptós Telegram-csoportokban egy jelentős probléma. A 140 általunk moderált csoport mindegyike tapasztalt valamiféle csalási tevékenységet. Amint egy projekt elkezd növekedni, a csalók is beköltöznek. A Telegram teljes körű anonimitást kínál a bűnözőknek, így lebukás nélkül használhatják azt. Szolgáltatásunk, ami egy csoportba helyezett bot formájában kerül implementálásra, ingyenes, valós idejű fenyegetésszűrő intelligenciát kínál a Telegram számára. Amint egy felhasználó rosszindulatú tartalmat küld a megfigyelt csoportok valamelyikére, azok automatikusan letiltásra kerülnek minden csoportunkból, és hozzáadjuk a globális feketelistához. Reméljük, hogy a szabad hozzáféréssel, több ember bevonásával és a szolgáltatásainkhoz való hozzájárulásukkal még gyorsabban elkapjuk a csalókat. Ez hatékonyan elriaszthatja a rosszindulatú tevékenységeket folytatókat a Telegramtól.”

A szolgáltatásnak úgy tűnik van egy prémium verziója is, amit 200 dollárért árul az ügynökség.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.