Több tucatnyi kamasz lett bitcoin vállalkozó egy középiskolában

Egy denveri középiskolásoknak szóló vállalkozói programban a résztvevők ingyen szatosikat és bitcoin leckéket kaptak.

Idén novemberben mintegy 85 diák a Colorado állambeli Denver egyik középiskolájában egy egyedülálló programban vehetett részt, mely keretében némi szatosihoz jutott és közelebbről is megismerkedett a bitcoinnal. Az egész program a középiskola matematikatanárának és férjének fejéből pattant ki. A pár úgy gondolta, hogy egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni egy olyan innovatív fizetési megoldást, mint a bitcoin.

A We Thrive nevű program egy olyan vállalkozói gyakornoki lehetőség, amelyben a fiatalok saját vállalkozást indíthatnak, valódi bevételre tehetnek szert, és mentorálást kapnak.

A program első előadása arra összpontosított, hogy a diákok elgondolkodjanak a pénzről, annak működéséről, arról, hogy jelenleg ki irányítja azt, majd arról kaptak felvilágosítást, hogyan működik a Bitcoin-hálózat és a bitcoin, mint fizetőeszköz. A hetet házifeladattal zárták a diákok, akik a következő héten már meg is kapták az első szatosikat, és végre elkészíthették saját kriptotárcájukat is. A szervező tanárok és szakemberek maguk meglepődtek azon, hogy a kamaszok milyen gyorsan ráéreztek a Lightning Network használatára és mennyire élvezték ezt az új digitális megoldást. A program keretében megtanulhatták azt is, hogy hogyan lehet áruért és szolgáltatásért bitcoinban fizetni, illetve azokért bitcoint elfogadni.

A diákvállalkozók 5 dollárt kaptak, és arra ösztönözték őket, hogy mondják el a többi diáknak, hogy ők szatosiban kapnak fizetést. Ezután a fiatal vállalkozók az iskola tornatermében saját standot hoztak létre, az ő általuk kínált termékekkel vagy szolgáltatásokkal és árlistát is készítettek, miközben azt kiáltották: “Én elfogadok bitcoint.”

Az esemény hatalmas sikert aratott, a legszorgalmasabb diákok pedig több mint 180 000 szatosit gyűjtöttek a tárcájukba. A helyi bitcoin szakemberek a gyerekek képzésén felül arra is szakítottak időt, hogy néhány tanárral is alaposan megismertessék a vezető kriptovalutát.

Nagy kár, hogy tőlünk több ezer kilométerre tartottak ilyen érdekes programot a gyerekeknek és nem nálunk. De ami késik, nem múlik…