Tömeges az érdeklődés a bitcoin iránt Argentínában

A koronajárvány csak erősítette az egyre növekvő érdeklődést a bitcoinnal kapcsolatban Argentínában. A Binance felhasználóbázisa csaknem háromszorosára nőtt az országban, de a Paxful is óriásit ment idén.

Rossz gazdasági döntések és egy világjárvány: az argentinok a bitcoin mellett döntöttek

A latin-amerikai régióért felelős Binance igazgató, Maximiliano Hinz által közötl friss felhasználói adatok egyértelműen megerősítik a trendet, miszerint Argentínában egyre növekszik az érdeklődés a kriptopiac iránt. Hinz szerint az átlagos növekedés legalább 300%-os volt idén a váltónál. Bár összesen egy nagyjából ötszörös növekedést figyeltek meg, ez a különböző platformok, illetve a felhasználók száma és a kereskedési volumen esetében jelentős eltéréseket jelenthet.

Természetesen a koronavírus jelentősen felerősítette a kriptók széleskörű terjedését. Azonban Argentínában már a pandémia előtt is komoly érdeklődést figyelhettünk meg ezek iránt. Bár az ország gazdasági helyzete korántsem annyira rossz, mint amit Venezuelában láthatunk, azonban a két ország gazdasági trendjei között komoly hasonlóságokat fedezhetünk fel. Az egyre növekvő infláció és a rossz állami gazdaságpolitikai döntésektől való félelem Argentínában is nagymértékben fordította a lakosság figyelmét a kriptopénzekben rejlő lehetőségekre.

A Paxful a venezuelai piac elvesztése után Argentínában komoly növekedést tudott elérni

A Binance nem egyedüli az argentin piacon elért növekedésével. A Paxful, kriptopénzek adás-vételét lehetővé tevő piactér is komoly fejlődést láthatott a 2020-as év során. Új felhasználók tekintetében is sokat nőtt, hiszen felhasználói bázisa nagyjából megtízszereződött, de kereskedési volumene alapján is egyértelmű a fejlődés. Itt kb. 450%-os növekedést figyelhetünk meg.

Ez a komoly argentin érdeklődés ráadásul tökéletes időzítéssel jelent meg a Paxfulnál. A vállalkozás alig néhány hónapja kényszerült leállítani szolgáltatásai Venezuelában, miután az amerikai kormány által kivetett szankciók teljesen ellehetetlenítették a működésüket az országban.

A kriptopénzek és főleg a bitcoin iránti érdeklődés növekedése mellett a teljes fintech szektor is ugrást mutatott Argentínában. Az Inter-American Development Bank közlései szerint a hagyományos pénzügyi szolgáltatókkal versenyző innovatív vállalkozások, köztük a fintech projektek száma is csaknem megduplázódott a tavalyi évhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.