Lekapcsolja szolgáltatásait a Paxful Venezuelában

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Újabb pofon a venezuelai kriptofelhasználóknak. A Paxful az amerikai szankciókra hivatkozva megszünteti szolgáltatásait a dél-amerikai országban.

Tegnap délután az észak-amerikai bitcoin tőzsde, a Paxful e-mailben megköszönte a venezuelai felhasználóknak a bizalmat és elköszönt. A népszerű bitcoin tőzsde azt írta nyilatkozatában:

“A Venezuela körüli szabályozási körülmények és a Paxful saját kockázattűrésével kapcsolatos aggodalmak miatt sajnálattal jelentjük, hogy a Paxful megszünteti működését Venezuelában. Több hónapon keresztül mindent megtettünk, de a jelenlegi kockázatok mellett nem volt más választásunk, mint meghozni ezt a hihetetlenül nehéz döntést. ”

A tőzsde viszont azt mondta, ha a helyzet megváltozik, akkor újra elindítják szolgáltatásaikat az országban. A platform döntése talán sokakat nem ért meglepetésként, hiszen egyre több olyan döntést hoztak, amellyel korlátozták a helyiek hozzáférését a felülethez. Idén nyáron betiltották a Banco de Venezuela-nál, az ország legnagyobb bankjánál vezetett folyószámlák használatát az oldalon. Ezután megtiltották a venezuelai petro használatát, illetve minden olyan tőzsde közötti tranzakciót blokkoltak, amely támogatta az állam által kibocsátott kriptovalutát.

Egy Twitter bejegyzésben a Paxful csapata azzal magyarázta a tiltó intézkedéseket, hogy a bitcoin tőzsde által hozott döntések nem Venezuela kormányától származnak, hanem az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának részét képező Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatalhoz (OFAC) kapcsolódnak. Az OFAC Venezuela elleni szankciói ugyanis megakadályozzák az amerikaiakat abban, hogy üzleti tevékenységet folytassanak a venezuelai kormánnyal és a kormány tulajdonában lévő vállalkozásokkal. Ezenkívül az ország pénzügyi intézményeinek is megadják, hogy bizonyos esetekben hogyan járjanak el.

A szabályozási költségek miatt valószínűleg nem érte volna meg az üzlet a Paxful-nak, amely nem rendelkezett nagy számú felhasználóval. A Useful Tulips adatai szerint, míg a LocalBitcoins-on keresztül több mint 4,5 millió dollárt mozgattak meg a múlt héten Venezuelában, az észak-amerikai tőzsde kevesebb, mint 25 ezer dolláros üzletről számolt be.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.