Top 5 litecoin pénztárca a legmagasabb biztonsági szinttel

A litecoin befektetés idén jó ötletnek tűnik. Azonban bárki, aki ezt a kriptopénzt tervezi megvásárolni, szüksége lesz egy biztonságos pénztárcára a tranzakciók végrehajtása előtt.

A litecoin gyors árfolyam-növekedése miatt sok befektető tette a pénzét ebbe a nyílt forráskódú peer-to-peer digitális valutába, de felmerül a kérdés; melyik a legbiztonságosabb tárca az LTC tárolására?

A cikkben megnézzük a leginkább ajánlott lehetőségeket azok számára, akik a legmagasabb biztonsági szintű litecoin tárcát keresik!

Forrótárcák vs. hidegtárcák: Melyik a biztonságosabb?

Mielőtt választanának egy opciót, a kereskedőknek és befektetőknek ismerniük kell a kriptotárcák működését és azok típusait.

Alapvetően léteznek a forró- és a hidegtárcák. Mik a különbségek?

Forrótárcák

Ezek az internethez kapcsolódnak, általában gyorsabbak, és megkönnyítik a kriptovaluták online kereskedését és cseréjét. A forrótárcák azonban sérülékenyebbek, növelve a támadások és a pénzlopás kockázatát.

Ebbe a csoportba tartoznak a webalapú pénztárcák, az asztali pénztárcák és a mobiltárcák.

Bár a forrótárcák könnyen használhatók, a kriptopénz-befektetők és a tőzsdék nem tartanak rajta jelentős összegeket.

Hidegtárcák

Mivel nem kell csatlakozniuk az internethez, a hidegtárcák azok kedvenc lehetőségei, akik biztonságosabb alternatívát keresnek a nagyobb mennyiségű kriptovaluták tárolására.

A legtöbb hardvertárca és hagyományos lehetőség, mint például a papírtárcák, a fizikai bitcoinok és az offline másodlagos számítógépek hidegtárcák.

Azonban bár biztonságosabbak, a hidegtárcák kevésbé kényelmesek, mivel a bekapcsolás, az internethez való csatlakozás és az átutalás időigényes és monoton feladat.

Emellett a forrótárcákkal ellentétben ezek nem ingyenesek, és egyes esetekben 50 és 200 dollár közötti összegért plusz szállítási költségért kaphatók.

A legjobb lehetőség kiválasztása a használó személyes igényeitől függ. A legtöbb befektető a forró- és hidegtárcák keverékét használja, hogy megtalálja az egyensúlyt a hozzáférhetőség és a biztonság között, amelyre elengedhetetlen szükség van.

A 2 legbiztonságosabb litecoin hardvertárca

Ma már rengeteg hidegtárca van a piacon. A legjobb hardveres pénztárcák azonban a védelem szempontjából a következők:

Ledger Nano S

A Ledger Nano S nagyon népszerű választás a befektetők és a kriptorajongók körében. Ez egy könnyen használható USB eszköz, amely több kriptovalutát képes tárolni, többek között litecoint, bitcoint, ethereumot és másokat.

A francia Ledger cég fejlesztette ki ezt a biztonságos hardvertárcát. Olyan kétchipes architektúrát használ, amely lehetővé teszi a felhasználók számára egy PIN-kód beállítását vagy akár a kétlépcsős hitelesítést is. Az eszköz kompatibilis a Chrome, a Mac, a Windows és a Linux rendszerekkel!

Trezor

A másik legnépszerűbb hardvertárca a Trezor. Bár általában a bitcoinhoz társítják, ez az eszköz más kriptovalutákat is tárol, például litecoint, ethereumot és bitcoin cash-t.

Az USB-t úgy fejlesztették ki, hogy garantálja a biztonsági alapokat. Ezért egy PIN-kód védi, amelyet a felhasználók saját választásuk szerint módosíthatnak.

Ezenkívül a Trezor támogatja a kétfaktoros hitelesítést, és a fokozott biztonság érdekében 24 szavas véletlenszerű helyreállítási kódot jelenít meg.

Ez az eszköz nagyon népszerű a számos biztonságra összpontosító funkciójának köszönhetően, de emellett könnyen kezelhető is.

Litecoint támogató mobiltárcák

Azok, akik még csak most vágnak bele a kriptovilágba, és szerényebb, valamint kényelmesebb lehetőségeket keresnek, választhatják a mobiltárcákat. Íme néhány olyan tárca, amely támogatja a litecoint:

CryptoWallet

Ez a minden egyben tárca lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző kriptovalutákkal, például litecoint, bitcoint, ethereumot és ripple-t tároljanak, azzal kereskedjenek és fizessenek.

A CryptoWallet biztonságos alternatíva, mivel a BitGo védi, és olyan biztonsági funkciókat tartalmaz, mint a kétfaktoros hitelesítés és a többaláírásos (multisig) belépés.

Exodus

Ez egy mobil és asztali pénztárca, amely sokoldalúsága és felhasználóbarát felülete miatt vált népszerűvé.

Amellett, hogy az Exodus könnyen használható, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több kriptotárcát nyissanak. Emellett a nagyobb biztonság garantálása érdekében éjjel-nappali ügyfélszolgálatot és egyéb biztonsági funkciókat is kínál.

Végső gondolatok: Mit válassz a kriptostratégia alapján?

A legjobb litecoin tárca kiválasztása a felhasználó igényeitől és stratégiájától függ. A legtöbb szakértő azonban azt javasolja, hogy inkább a hidegtárca megoldásokat válasszuk, ha a befektetésünk lényeges, illetve a forrótárca alternatívákat, ha a kényelmet keressük.

További fontos tényezők, amelyeket mindenkinek szem előtt kell tartania a kriptotárca kiválasztásakor: a biztonság, a reputáció, a hordozhatóság és az adott kriptó támogatása.

Más szóval, a megfelelő opció kiválasztása előtt feltétlenül figyelembe kell venni a kereskedni kívánt kriptovalutákat – legyen az litecoin, bitcoin vagy más – és az elengedhetetlen biztonsági funkciókat.