Top blokklánc startupok, amelyekre érdemes figyelni 2018-ban

Ahogy növekszik a blokklánc startupok száma, úgy válik egyre sziszifuszibbá azon cégek kiválasztása, amelyek valóban maradandót alkothatnak a pénzügy-technológia világában. Lényegében az összes blokklánc technológiával operáló startup a mindennapi életünk gyökeres átalakítása, de legalább a pénzügyi szokásaink megreformálására törekedik. A többi már csak piaci siker kérdése: párnak bejön, pár elbukik.

A következő startupok részletes fehér könyvvel rendelkeznek, de sajnos sokszor nem túl hasznosak a mezei befektetők számára. A blokkláncok és ICO-k világában jártas egyének természetesen más tésztát jelentenek. Összeszedtünk pár blokklánc startupot, amelyekre érdemes figyelni 2018-ban a kriptovilágban kevésbé jártasaknak.

Agrello

Az okosszerződések jelentik a kriptopénz és blokklánc gazdaság egyik fundamentumát és az Agrello ezt akarja még tovább automatizálni.

Az Agrello egy észt vállalkozás és fő célja, hogy a mesterséges intelligenciát a jogi szerződésekkel kombinálja anélkül, hogy a végfelhasználó drága blokklánc technológiai szakértők szakértelmére szorulna.

Az Agrello kezelőfelülete lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén kreálhassanak önálló és jogilag kötelező érvényű okos szerződéseket az ethereum hálózaton anélkül, hogy mélyrehatóbb programozási vagy jogi tapasztalatokkal kelljen rendelkezniük.

Bloom

A mikrohitelezés segítségével az elmaradott országok polgárai is hozzáférhetnek a nálunk alapnak számító pénzügyi szolgáltatásokhoz, és a Bloom nevű startup azt reméli, hogy ezt a koncepciót még jobban ki tudja teljesíteni egy decentralizált blokklánc alapú hálózattal.

Azok a magánszemélyek, akik nem jogosultak hitelfelvételre nem rendelkeznek hitelminősítéssel. A Bloom a nem hitel alapú fizetési információk felhasználásával egy újfajta hitelminősítést szeretne létrehozni amit Bloomscore névre keresztelt. Segítségével olyan személyek kapcsolhatók be a hagyományos pénzügyi szolgáltatások és hitel világába, akik korábban ezt nem tehették meg.

Everex

A pénzügyi világot ősidők óta különböző típusú szerződéses megállapodások uralják. Az Everex segítségével durván 2 milliárd olyan embert lehet összekapcsolni a tradicionális pénzügyi intézményekkel, akiknek eddig nem állt módjukban pénzváltói, mikrofinanszírozási vagy pénzutalási szolgáltatást igénybe venniük.

Everex a “cryptocash” technológia segítségével próbál piacot kiépíteni úgy, hogy bizonyos fiat valutához kriptopénz tokent rendel hozzá. A felhasználók képesek lesznek a helyi pénzt kriptopénzre váltani az Everex platformon és így téve elérhetővé számukra is a globális pénzügyi hálózat szolgáltatásait.

Selfkey

A fenti blokklánc startupok egytől-egyig a pénzügyi világra fókuszálnak és még messze nincsenek piacérett formában. Ugyanakkor a blokklánc egyik legfontosabb karakterisztikája, hogy számos szektorban alkalmazható.

A Selfkey például a független digitális személyazonosság kialakításán dolgozik. Az elmúlt két évtizedben a digitális személyazonosság a mindennapok részévé vált miközben komplexitása is megtöbbszörődött. A Selfkey célja, hogy a blokklánc technológia segítségével visszaadja a szervezetek és magánszemélyek kezébe a digitális személyazonosságuk feletti hatalmat.

Indexkép forrás: Annemarie Kleywegt

***FIGYELEM: A kriptopénz és elsődleges tokenkibocsátás (ICO) rendkívül kockázatos és spekulatív befektetési forma és fokozott óvatosság ajánlott. A Bitcoin Bázis cikkében leírtak alapján nem javasoljuk senkinek se befektetési döntések meghozatalát és minden esetben ajánlott az egyéni kutatás. Mivel minden egyes személy anyagi helyzete egyedülálló, a pénzügyi döntések meghozatala előtt mindig konzultálni kell egy pénzügyi szakemberrel. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a cikkben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük