Sorba szedték a kriptós projekteket fejlesztői aktivitás szerint – meglepő lett az eredmény

Listába szedték a 10 legjobb kriptovaluta projektet a fejlesztői aktivitás szerint 2024 júniusában. Mutatjuk az eredményt.

Ezek a legaktívabban fejlesztett kriptós projektek 2024 júniusában

A CryptoDep új jelentése szerint a júniusi széles körű kriptopiaci visszaesés ellenére számos nagy blokklánc projekt fejlesztési tevékenysége aktív.

A rangsor kiemeli, hogy mely projektek vonzzák a legtöbb fejlesztési munkát, tükrözve a folyamatos növekedést és az innovációt. A fejlesztői tevékenységet a GitHub-események száma alapján mérték, jelezve, hogy a fejlesztők milyen aktívan dolgoznak a projekt kódbázisán.


Itt a top 10 kriptós projekt listája

Az elemzés a GitHub-eseményeket a fejlesztői elkötelezettség proxyjaként alkalmazva követte nyomon a munkát.

  1. Az abszolút nyertes a Hedera (HBAR) lett, ami vezeti a legaktívabban fejlesztett kriptós projektek listáját 805 eseménnyel.
  2. Második helyen érkezik a Chainlink (LINK) 560 eseménnyel a GitHubon.
  3. Az Optimism (OP) megszerezte a harmadik helyet 498 GitHub eseménnyel. A 29,7%-os árcsökkenés ellenére ez az aktivitási szint azt sugallja, hogy jelentős hangsúlyt helyez a csapat továbbra is a skálázhatóságra és a felhasználói élmény javítására.
  4. Az Internet Computer (ICP) 457 eseménnyel szintén jelentős fejlesztéseket hajtott végre, annak ellenére, hogy ára 32,7%-kal esett. Ez rávilágít a projekt rugalmasságára és a technológiai fejlődés iránti elkötelezettségére.
  5. A Cardano (ADA), a legmagasabb piaci tőkeértékű, 13,6 milliárd dollárral rendelkező projekt a felsoroltak közül 454 GitHub eseményt rögzített júniusban. 16,2%-os áresése viszonylag mérsékelt volt a többi altcoinhoz képest, ami stabil és konzisztens fejlődési ütemet tükröz.
  6. A Cosmos (ATOM) 373 eseménnyel és 21,9%-os árcsökkenéssel bizonyítja folyamatos elkötelezettségét a blokklánc interoperabilitási megoldások fejlesztése iránt.
  7. A skálázhatósági megoldásokra összpontosító zkSync (ZK) 357 GitHub eseményt jelentett júniusban. Az 597 millió dolláros piaci kapitalizációja mellett a fejlesztői tevékenység ilyen szintje alátámasztja a növekedési potenciált.
  8. Az Aptos (APT) 338 eseménnyel következett a listán, ami a 25,0%-os áresés ellenére is robusztus fejlődési ütemet tartott. Ez a folyamatban lévő tevékenység kiemeli a fejlesztői csapat blokklánc platform megerősítésére irányuló erőfeszítéseit.
  9. A StarkNet (STRK) tokenjét sújtotta a legnagyobb áresés (42,5%-ot esett az árfolyam), mégis 328 GitHub eseményt regisztráltak. Ez a jelentős fejlesztői tevékenység a skálázhatósági megoldások javítására irányuló folyamatos erőfeszítéseket jelzi.
  10. Végül a 8,66 milliárd dolláros piaci tőkeértékű Polkadot (DOT) 272 fejlesztési eseményt rögzített. A token 15,3%-os áresése volt a legkisebb a felsorolt ​​projektek között, ami a viszonylagos piaci stabilitásra utal.

A rangsor értékes betekintést nyújt abba, hogy a fejlesztési erőfeszítések hol koncentrálódnak leginkább a kriptovaluta szektorban jelenleg. A magas fejlesztői aktivitás gyakran összefügg a folyamatos fejlesztésekkel és innovációkkal, így a befektetők világosabb képet kapnak arról, hogy mely projektek haladnak előre.

A fenti lista arra utal, hogy egyes projektek esetében még az árcsökkenések közepette is aktívan dolgoznak a technológiáik építésén és fejlesztésén. Ugyanakkor a legnagyobb kriptovaluta projektek fejlesztési üteme elmaradt a top 10-ben tapasztaltaktól.