Bitcoin áresés várható – kiszállnak a bálnák a piacról?

A BTC Price BTC Price jelentős eladási nyomás alatt áll, az árfolyam pedig az 66 000 dolláros ellenállási szint alá esett. Bár az árfolyam a 60 000 dolláros pszichológiai határ alá is csökkenhet, néhány elemző még mindig optimista.

Az áresés normális a felezés után

Egy elemző szerint a jelenlegi korrekció a Bitcoin ciklikus piaci mozgásának normális része. A tapasztalt kereskedőknek érdemes továbbra is kihasználniuk a visszaeséseket vásárlásra. Az elemző szerint a jelenlegi ármozgások összhangban vannak a történelmi trendekkel, különösen a felezést követő hetekben.

A Bitcoin jelenleg az ötödik korszakában van, miután 2024. április 20-án a felezés során a bányászok jutalma 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re csökkent, ami jelentős hatást gyakorolt a bevételeikre.

A BTC most egy ismerős mintát követ, még akkor is, ha az ár 12%-kal csökkent a 73 800 dolláros történelmi csúcsról. Az elemző szerint a BTC árfolyama általában emelkedik a felezés előtt. 2023 októberétől 2024 márciusáig az árfolyam 25 000 dollárról történelmi csúcsokra emelkedett. A kereslet növekedését az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) a Bitcoin ETF-kel kapcsolatos várható jóváhagyása is felgyorsította, amely végül 2024 januárjában indult el.

Jelenlegi árfolyammozgások és a „nyugalmi zóna”

A felezés előtti rallyt egy éles korrekció követte, amely során a BTC 25%-kal esett vissza, egészen 56 500 dollárig. Ezt követően az árak többnyire egy szűk sávban mozogtak, – minimális volatilitással – mielőtt egy újabb árfolyamcsökkenés következett volna be, amely megingatta a kereskedőket. Ezután az árak a „nyugalmi zónába” lépnek, ahol hosszabb ideig stagnálhatnak. Még nem világos, hogy a BTC jelenleg az „unalmas zónában” van-e a jelenlegi, 56 500 és 73 800 dollár közötti árfolyammozgások miatt.

A bálnák eladásai és a piac jövője

A CryptoQuant blokklánc-elemző platform alapítója, Ki Young Ju szerint az elmúlt két hétben a bálnák jelentős mennyiségű BTC-t adtak el. Az on-chain adatok szerint ezek a hosszú távú tartók körülbelül 1,2 milliárd dollár értékű érmét adtak el, ezzel nyomást gyakorolva az árfolyamra. A spot Bitcoin ETF-ekből történő növekvő kiáramlások szintén lassították az emelkedő trendet.