A Tor böngésző adományainak 20%-át kriptovalutákban kapja

A privát donoroktól érkező adományok 20%-át kriptovalutákban kapja az open source Tor projekt. A Stellar Alapítvány lumens (XLM) alapú jótékonysági akciót jelentett be, aminek egyik haszonélvezője a Tor lesz.

A Tor szervezet forrásgyűjtésért felelős igazgatója, Sarah Stevenson jelentette még pénteken a 20 százalékos arányt egybekötve a Stellar jótékonysági kezdeményezésével.

A Tor egy a privát adatok védelmét prioritásként kezelő böngésző, a Bravehez hasonlóan. Gyakran funkcionál kapuként a láthatatlan web eléréséhez, olyan oldalakhoz, amiket a hagyományos böngészőkkel nem lehet elérni.

A projekt már évek óta elfogad bitcoin adományokat, mindamellett 2019. márciusban más kriptovaluta adományok felé is nyitott. Összesen 11 kriptovalutában lehet adományozni, ezek a bitcoin mellett az ether, zcash, litecoin, monero, lumens, augur, bitcoin cash, dogecoin és dash. A szervezetnek van egy külön BTCPay Server-t használó adományoldala is, de paypalos és banki utalást is fogadnak.

A bejelentés alapján április hónapban minden Tornak, UNICEF France-nak, Heifer International-nak, Watsi-nak, Freedom of the Press-nek és a Women Who Code szervezetnek küldött felajánlást ugyanannyival kiegészít a Stellar Alapítvány.

Az alapítvány a COVID-19 jelentette kihívásra válaszul lépett színre a kampánnyal és maximum 1.9 million XLM tokennel (körülbelül 75600$) kívánja külön-külön támogatni a szervezeteket.

Azok, akik a Stellar Lumenthropy oldalán adományoznának, az ott befolyt összeget egyenlő arányban felossza a szervezetek között. Az alapítvány korában már 100 000 XLM tokent (~4200$) átutalt az NGO-k tárcáiba.