Törölték a Tether vezérigazgatójának fiókját a Twitteren

A Tether vezérigazgatójának, Jan Ludovicus van der Veldenek a Twitter-fiókját a mai nap folyamán törölték az USDT stabilcoin körüli vitát követően.

A törlésre nem sokkal azután került sor, hogy a Bloomberg közzétett egy vizsgálatot a vállalat USDT tartalékairól. A Bloomberg arra a következtetésre jutott, hogy a Tether megkérdőjelezhető eszközökkel fedezte a kriptovalutáját, többek között kínai adósággal. Később a Tether vezérigazgatójának a Twitter-fiókja törlésre került, de nem tudni, hogy ő maga tette-e, vagy valaki, akinek hozzáférése volt a fiókjához.

Van der Velde fiókja korábban a @urwhatuknow név alatt volt megtalálható. Utolsó, október 4-én közzétett tweetje még mindig elérhető archivált oldalként, és néhány nappal megelőzte a Bloomberg cikkét.

„Egy pénzügyi rabszolgasorba taszított haldokló magazin megpróbál előállni néhány #Tether FUD-dal annak érdekében, hogy némi pénzhez jusson és még néhány napig késleltesse kihalását…. #dinoszauruszok”-áll a vezérigazgató utolsó tweetjében.

Van der Velde még a fiókja törlése előtt is rendkívül nehezen volt megközelíthető. Egyesek megkérdőjelezték, hogy a vezérigazgató valóban létezik-e, vagy ez csupán egy álnév.

Milyen problémát jelent a fiók törlése a Tethernek?

Bár a Tether legkeményebb kritikusai szerint a vállalat az összeomlás szélén áll, nem valószínű, hogy a hírportál leleplező riportja ilyen szélsőséges eredményt hozna, különösen annak fényében, hogy a Tether a múltban már túlélt más problémákat is.

Lehetséges, hogy Van der Velde fiókját azért törölték, hogy elkerüljék a különböző konfliktusokat a Twitteren, amik őt érték volna. Ha a Bloomberg cikke ellenséges üzeneteket váltott ki, akkor a vezérigazgató személyes okokból törölhette fiókját, hogy ne őt érjék a támadások.

Van der Velde alacsony ismertségét tekintve azonban valószínűtlennek tűnik, hogy a Tether-ellenes csoportok személyesen őt vennék célba. Emellett a Tether más vezetői, mint például Paolo Ardoino technológiai igazgató, továbbra is aktívak a Twitteren.

A Tether megtorolhatja a Bloomberg tettét

A leírt események hasonlítanak azokra az esetekre, amelyekben nagyhírű kriptovállalatok konfliktusba keveredtek a mainstream médiával.

Tavaly a Coinbase a New York Times cikkére reagált, amely a vállalat faji politikáját bírálta. Egy másik incidens során a Binance beperelte a Forbes magazint rágalmazásért egy, a szabályozási taktikájáról szóló jelentés miatt.

Ebben az esetben valószínűnek tűnik, hogy Van der Velde (vagy valaki, aki a fiókját kezeli) azért törölte a korábbi nyilatkozatokat, hogy tiszta lappal indulhasson a Bloomberg elleni harcba, ahogy arra az utolsó tweetje is utal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük