Kitart a BTC lendülete: történelmi csúcs felé tartunk

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Talán kis túlzás van benne, de most még az is a bitcoinról beszél, aki egyébként nem nagyon foglalkozott eddig kriptovalutákkal. A BTC lendülete okán az árfolyam úgy tűnik, stabilan emelkedik, és elképzelhetőnek tűnhet, hogy a vásárlók elég jól képesek lehetnek kontrollálni a piaci mozgásokat. Nagyon rövid idő múlva az ár akár át is lépheti a 19 ezer dolláros történelmi szintet. Ha pedig nagyon jók az együttállások, akkor akár valamikor még a 20 ezer dollár is elérhető lehet. Értelmezhetőek úgy is a jelek, hogy a piacon most bullish-mozgások zajlanak és a bikák sanszosan képesek is lesznek megőrizni a lendületet, ha az aktuális mozgásokat nézzük.

A BTC lendülete megállíthatatlannak tűnik

2017 óta ennyire komoly felfelé ívelő mozgást nem is nagyon láttunk a piacon, ami azt mutatja, hogy a bitcoin hálózat növekedése egészséges és húzza magával a teljes kriptopiacot. Mert bizony a BTC már csak néhány dollárra van a döbbenetes 19 ezer dolláros határtól, és a többi kriptó is masszívan követheti a bullish-mozgást. Az Ethereum nemrégiben átlépte az 500 dolláros határt, amit sokáig elképzelhetetlennek tartottak. És ez teljes lendületet adott a DeFi-szektornak is. Ha szigorúan a mai napot nézzük a cikkben, akkor a tegnaphoz képest 1% környékén lehet az emelkedés, a cikk írásának pillanatában 18800 körül mozog az árfolyam.

Ez azért igen komoly felpörgést jelent, ha azt nézzük, hogy néhány napja még 17400 körüli mélypontot is feljegyezhettünk. Elemzők már arról beszélnek, hogy a BTC rövidesen az eddig ellenállási szintnek tartott 18600 dolláros árfolyamszintet támasztási szintre fordíthatja, bár ez azért még nagyon bizonytalan. Ez azt is jelentheti, hogy a következő napok és a következő hét nagyon komoly tarolást hozhatnak akár a bitcoinban bízók számára.

Árfolyam

Forrás: bitcoinbazis.hu

A BTC lendülete a hashrátán is látszik

Ha a BTC hálózat biztonságáért felelős hashrátát nézzük, akkor az ott is látszódik, hogy az árfolyam csúcs felé tart. Gondoljunk bele, 2018 közepén még arról írtunk, hogy micsoda csúcs a 40 EH/s (exa – 1 000 000 000 000 000 000) érték. Közben a lenti charton is látszik, hogy milyen szinteken vagyunk most. Az október közepén látott 150 EH/s szinthez képest cikk írásának pillanatában “csak” 146 EH/s szint körül vagyunk. De a diagram jól mutatja a trendet. És ez a növekedés totálisan megterheli a rendszereket. Hiszen ezzel csak úgy lehet tartani a lépést, ha folyamatosan fejlesztik felszereléseiket a bányászok.

Hashráta

Mennyire kerül ez most sokba?

Ha az átlagos tranzakciós díjat nézzük, akkor valamelyest árnyaltabb a kép. Hiszen az október végén látott döbbenetes csúcshoz képest most a nyáron tapasztalt szintekre zuhant vissza a költség. Ez ugye azt az átlagos díjat mutatja amerikai dollárban, amikor egy bitcoin tranzakciót feldolgoz egy bányász és jóváhagyásra kerül. Kvázi mennyibe kerül egy tranzakció, egy utalás. Ha nagyon komoly a terhelés a hálózaton, akkor ennek emelkedését látjuk, 2017-ben volt ez az összeg hatvan dollár is!. Az az ár konkrétan megölné a kiskereskedőket, de jelen pillanatban 5.3 dollár környékén vagyunk, ami azért egy elfogadható szám ebben a periódusban.

Az átlagos trx díj
Forrás: ycharts.com

Egy adatelemző rámutatott, hogy a Bitcoin hálózat jelenlegi állapota soha nem látott szintet ért el. Ez ráadásul pont akkor történik, amikor a hálózaton hihetetlen mennyiségű esemény zajlik, 2018. januárja óta nem volt annyi aktív BTC-cím, mint most: 1.2 millió. És hogy ez mit jelent? Hát, hogy van még arra is valamennyi esély, hogy a BTC lendülete kitarthat egy darabig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.