Történelmi pillanat: mainstream újság címlapjára került a bitcoin

Tegnap az 1889-ben alapított The Wall Street Journal olvasói a szokásos tőzsdei hírek helyett, teljesen más jellegű cikket láthattak a gazdasági napilap címlapján. A népszerű újság ugyanis a bitcoinról, a bitcoin intézményi befektetőiről és az elmúlt hetekben tapasztalt bitcoin raliról írt.

A mainstream alapvetően nem tartozik a bitcoin, általánosságban véve a kriptovaluták legnagyobb rajongói közé. Sőt, amikor csak lehet negatív színben tüntetik fel azokat. Mostanság azonban kezdik a mainstream média figyelmét is felkelteni a kriptoökoszisztémával kapcsolatos események. Nemcsak amerikai, hanem már magyar hírportálok is egyre gyakrabban cikkeznek a nagy népszerűségnek örvendő bitcoinról.

Egyre több a bitcoin támogató

A The Wall Street Journal címoldalán megjelenő cikk viszont mérföldkőnek számít a vezető kriptovaluta történetében. A cikk egyébként arról ír, hogy az utóbbi hetekben milyen drasztikus áremelkedést tapasztalt a BTC, illetve részletesen beszámol az intézményi befektetők egyre nagyobb érdeklődéséről. A jelentés megjegyezte azt is, hogy a bitcoin nemrégiben támogatást kapott több Wall Street-i milliárdostól, többek között Paul Tudor Jones-tól és Stanley Druckenmiller-től, de közéleti személyiségek, celebek is felszálltak a bitcoin vonatára. A WSJ kiemelte a bitcoin elképesztő iramban növekvő piaci kapitalizációját, mely már megelőzte a legnagyobb multinacionális vállalatokét is.

A gazdasági lap a fedezeti alapkezelők befektetései mellett a lakossági befektetők növekvő keresletét is kihangsúlyozta. Egyre több magánszemély számára elérhető a bitcoin a már jól ismert pénzügyi szolgáltatókon keresztül, így már azok is beléphetnek a kriptók piacára, akik korábban nem rendelkeztek megfelelő ismeretekkel a kriptovaluták, kriptotőzsdék és tárcák működéséről.

Nem maradhatott ki természetesen a cikkből a PayPal sem, amely alig néhány hete jelentette be, hogy az USA-ban még idén, a világ többi részén pedig jövő év elejétől kriptovaluta szolgáltatásokat kínál. Tegnap egyébként a PayPal vezérigazgatója, Dan Shulman a CNBC-nek adott interjút, melyben azt nyilatkozta:

“Mivel a papírpénz lassan eltűnik az emberek tranzakcióiból, a központi bankoknak, különösen a lakossági oldalon, le kell cserélniük a papírpénzt a digitális fiat valutákra.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük