Tovább bővíti kriptoeszköztárát a Mastercard

A CipherTrace kriptoelemző céget még 2021 végén vásárolta fel a fizetésfeldolgozó.

A Mastercard kriptotermékekért és blokkláncért felelős vezetője azt mondta, hogy a fizetésfeldolgozó óriás új szolgáltatásokat fog bevezetni. Ezek célja biztosítani, hogy a felhasználók közötti tranzakciók azonosíthatók legyenek és megfeleljenek a jogi követelményeknek. A technológiát az országhatárokon átnyúló fizetésekben fogják használni.

Ennek első fázisát Raj Dhamodharan jelentette be pénteken a Consensus 2023 kriptorendezvény színpadán. Lényege abban rejlik, hogy könnyebben teszi lehetővé a tárcák számára, hogy megfeleljenek az olyan követlményeknek, mint amilyet például a Financial Action Task Force (FATF) támaszt.

A Mastercard Crypto Credentialt, amely a CipherTrace felvásárlásának eredménye, 2021 végén jelentették be.

Kapcsolódó cikkünk: Blokklánc-intelligencia céget vásárolt a Mastercard

„Ha két személy egyik országból a másikba szeretne pénzt küldeni, a megfelelési és azonosítási szabályok összetettek” – mondta Dhamodharan.

„Hogyan azonosítod ezeket a tárcákat? És hogyan juttatsz el elegendő információt a másik félhez?”

– folytatta.

A határokon átnyúló tranzakciók mindig is a CipherTrace fókuszában álltak, hiszen az ökosziszémájuk célja az volt, hogy segítsen a vállalatoknak megfelelni az ilyen fizetéseket érintő szabályoknak. A szolgáltatás lényege abban rejlik, hogy az 1000 dollár fölötti tranzakciók esetén a küldő fél kriptszolgáltatója elküldi a személyes azonosító információkat a fogadó fél kriptoszolgáltatójához és fordítva.

A kriptolehetőség elindításához a Mastercard eddig olyan tárcaszolgáltatókkal működik együtt, mint a Bit2Me, a Lirium, a Mercado Bitcoin és az Uphold. A projekt bevezető szakasza során az Egyesült Államok, Dél-Amerika és a Karib-térség országai között tesztelik a lehetőséget.

Dhamodharan hozzátette, hogy további szolgáltatások várhatók. Ilyen például a non-fungible token tranzakciók bevezetése is. Ezek megvalósításához olyan blokklánchálózatokkal lépnek majd partnerségre, mint az Aptos Labs, az Ava Labs, a Polygon és a Solana Foundation.