Tovább hömpölyög Craig Wright ügye miután nem tudott elszámolni bitcoinjaival

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az ausztrál informatikus és önjelölt bitcoin feltaláló Craig Wright ügye tovább hömpölyög, miután beismerte, nem tud átutalni félmillió bitcoint az elhunyt Dave Kleiman biztonsági szakember testvérének, aki még 2018-ban perelte be amiért állítólagosan ellopta bátyja bitcoinjait és szellemi tulajdonát.

A dél-floridai kerületi bíróság futó ügy október 30-ai meghallgatási dokumentuma alapján Wright kihátrált a bírósági egyezség mögül, aminek értelmében kötelezve lett szellemi tulajdonjoga felének és a 2014 előtt bányászott bitcoinjainak átadására az elhunyt nevében eljáróknak. Az egyezség felmondásával újabb meghallgatások várhatóak.

Ira Kleiman azzal vádolja Wrightot, hogy üzleti dokumentumokat, e-maileket manipulált és megkárosította a bátyját.

Wright-ra még augusztusban szabták ki az egyezséget miután nem volt képes elszámolni a bírónak az összes bitcoin címével, amiken állítólag a mesés bitcoin vagyona lapul (1.1 millió BTC).

banner

A meghallgatás során Wright az állította, hogy a bitcoinok elérhetetlenek mivel korábbi üzlettársa David Kleiman elhunyt, illetve a komplikált titkosítási sémák miatt. A bíró azonban elutasította az érvelését, mert szerinte inkonzisztensek és rosszhiszeműek.

“Ezek a meghallgatások Craig kérésére kezdődtek, és annak a ténynek köszönhetően, hogy Craig kiállt állítása mellett, azt jelenti, hogy rendelkezik az egyezség finanszírozására szükséges vagyonnal” – nyilatkozta Velvel Freedman, a Roche Freedman ügyvédi iroda, Dave Kleiman felperesének ügyvédje.

Wright állítólag megszegte az egyezséget. Korábban például a Dorian hurrikánra hivatkozott és arra hivatkozva kért extra időt, hogy eljuttassa fellebbezését a bíróságnak.

Mindenesetre nem kell túlságosan aggódnia, lesz ideje alaposabban felkészülni, vagy megtalálni az 1.1 milliós bitcoin tárcák privát kulcsait, mivel az ügy folytatására 2020. március 30-ra írtak ki meghallgatást.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.