Tovább javulhat a fizetési infrastruktúra Fekete-Afrika régióiban

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Együttműködésre lépett a biometrikus fizetésekre szakosodott Paycode és a Crown Agents Bank. Céljuk, hogy Fekete-Afrika bankszámlákkal nem rendelkező közösségeinek kínáljanak alternatívát a hiányzó pénzügyi infrastruktúrára. A partnerség keretén belül 100 millió személyt szeretnének kiszolgálni az elkövetkező pár év során.

A brit Crown Agents Bank Ltd még korábban bejelentette együttműködését a johannesburgi Paycode Ltd-vel. A CAB kiterjedt afrikai pénzügyi és fizetési hálózatát adja be a közösbe, hogy elősegítse a Paycode termékkínálatának elterjedését Fekete-Afrika-szerte.

A két vállalat közös küldetésének érzi, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tegyék a piacon zajló fizetéseket. Ügyfeleik közé a fejlődő országok olyan, nagy pénzáramlásait kezelő nemzetközi vállalkozásai is tartoznak, mint bankok, egyéb pénzintézetek, kormányok és fejlesztéseket elősegítő szervezetek.

Albert Maasland, a Crown Agents Bank vezérigazgatója elmondta:

„Örülünk, hogy a Paycode minket választott, így egy sor pénzügyi szolgáltatással támogathatjuk fontos projektjeiket Afrika-szerte. Ez a partnerség stratégiailag összhangban áll azon célunkkal, hogy segítsük a fekete-afrikai régió országaiban tevékenykedő projektek által végzett pénzutalások, valamint a devizát és fizetéseket illető követelmények költségeinek csökkentését”

Hozzátette: „A Paycode biometrikus fizetési megoldásai olyan új pénzügyi ökoszisztémát hoztak létre és tartanak fenn, amelynek segítségével a teljes népességet képesek elérni, beleértve az eldugott, vidéki területeken élőket is. Azzal, hogy a következő években 100 millió, bankszámlával nem rendelkező személyhez szeretnék eljuttatni szolgáltatásaikat, pozitív hatással lesznek számos olyan piac pénzügyi kilátásaira, amelyben már mi is tevékenykedünk.”

Ha nincs bankszámla, ott a bitcoin

A régióban egyébként pont a banki infrastruktúra hiányának köszönhetően a kriptopénzes utalások váltak a tranzakciók egyik igencsak népszerű eszközévé.

Ahogy arról korábban a BitcoinBázis is beszámolt, egy 65 országban végzett kutatásból az derült ki, hogy Nigériában van a legtöbb embernek kriptovalutája vagy használt már kriptovalutát.

Ezenfelül a Paxful és a LocalBitcoins P2P-váltók forgalma is folyamatosan rekordokat döntöttek az utóbbi időben a fekete-afrikai régiót vizsgálva:

Paxful LocalBitcoins bitcoin volumen forgalom fekete-afrika afrika
A Paxful és LocalBitcoins P2P-váltók összesített, fekete-afrikai forgalma, dollárban kifejezve, heti lebontásban. Forrás: UsefulTulips.org.

Érdekes versenynek nézünk tehát elébe. Kíváncsian várjuk, milyen hatással lesz a mostani együttműködés a kontinens kriptofelhasználási szokásaira.

Forrás: Fintech News

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.