Soha nem jössz rá melyik országban használnak a legtöbben kriptovalutát

A Statista globális fogyasztói felmérésekre szakosodott oldal nemrégiben készített jelentése érdekes eredményeket hozott. A 65 országban végzett kutatásból az derült ki, hogy Nigériában van a legtöbb embernek kriptovalutája vagy használt már kriptovalutát. Az átutalásokra való támaszkodás és a peer-to-peer telefonos fizetések prevalenciája Afrika legnagyobb gazdaságában a kripto pénznem használatának hirtelen növekedéséhez vezetett. A nigériaiak csaknem egyharmada mondta azt, hogy fizetett már digitális valutával vagy jelenleg is rendelkezik vele.

A Bitcoin.com szerint a határokon átnyúló pénzküldés magas költségei miatt sokan, legfőképpen a tengerentúli munkavállalók és azok családtagjai fordultak valamilyen kriptotőzsdéhez, és elkerülve a hagyományos átutalási rendszert, inkább kriptovalutákban küldenek egymásnak pénzt. A nigériaiak gyakran használják a mobiltelefonjaikat pénzküldésre, és üzletekben is népszerű a mobillal való fizetés. Az utóbbi időben az országban számos vállalkozás és üzlet bővítette szolgáltatásait azzal, hogy különféle kriptovalutákat fogadnak el fizetőeszközként. Abban bíznak a cégek, hogy ezzel még több ügyfelet tudhatnak magukénak és megkönnyíthetik a mindennapi bevásárlást is.

Nemcsak Nigériában gyakori a kriptovaluták használata. Vietnámban a lakosság több mint egy ötöde használt már kriptovalutát, de sokan rendelkeznek virtuális pénzzel Dél-Afrikában, Törökországban és Peruban is. A felmérés szerint sok kriptovaluta felhasználó van Latin-Amerikában úgy, mint Brazíliában, Kolumbiában, Argentínában, Mexikóban és Chilében is. Ennek valószínűleg az lehet az oka, hogy ezen országok komoly válsággal és folyamatosan elértéktelenedő nemzeti valutával rendelkeznek, így a lakosság alternatív megoldásokat keres vagyonának megtartása érdekében.

Európában Spanyolországban van a legtöbb kriptovaluta tulajdonos, de Írország és Görögország is nyitott a virtuális pénzek felé. Érdekes megemlíteni azt, hogy a vén kontinensen Svédországban és Dániában van a legkevesebb kripto felhasználó, míg Ázsiában Japán szerepel a legutolsó helyen.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.