A kriptotél ellenére tovább nő a blokklánc vállalkozások száma Svájcban

  • 34
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A CV VC befektetési cég felmérése szerint a blokklánc startupok és vállalkozások száma folyamatosan nő Svájcban és Liechtensteinben. Mindez az elhúzódó medvepiacok ellenére.

A jelentés alapján 2018. decemberében 750 vállalat hasznosította az elosztott főkönyvi technológiát a régióban. Ez 20%-os emelkedést jelent 2017-hez képest és számban 121 új céget jelent.

Az új cégek között négy unikornis (olyan startup, melynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt) is van: Bitmain, Cardano, Dfinity Foundation és Ethereum. Svájc kripto-völgyében, Zug kantonban található a világ top 50 kriptovállalatának egyötöde.

A kriptotél ellenére tovább nő a blokklánc vállalkozások száma Svájcban
Forrás: CVVC jelentés

Mialatt a vállalkozások száma nő, a csökkenő árfolyamok és az általános medvetrend hatására az 50 legnagyobb cég piaci értéke 55%-kal, 44 milliárd dollárról 20 milliárd dollárra apadt 2018 negyedik negyedében.

A top 50 svájci és liechtensteini kriptovállalat mintegy 480 főt foglalkoztat és a szektor teljes aktív alkalmazotti létszáma 3300 főre tehető, kiknek többsége Zugban vagy Zürichben dolgozik.

Svájc és Liechtenstein kormánya aktívan támogatja a bébilépéseket csak maga mögött tudó kriptoszektort. 2018 korai hónapjaiban a liechtensteini miniszterelnök, Adrian Hasler, egy új törvényt jelentett be, mely a blokklánc üzleti modellt és a mögöttes elosztott főkönyvi rendszereket szabályozza.

A törvény úgy alakították ki, hogy a blokklánc technológia integrálható legyen a hétköznapi üzleti modellekbe úgy, hogy az jogi és szabályozási biztonságot nyújt a vállalatoknak és az ügyfeleiknek egyaránt.

2018. decemberében a svájci pénzügyminiszter elutasította egy blokklánc-specifikus törvény bevezetését, ám személy szerint úgy véli, a hatályban lévő törvényeket lehetne módosítani úgy, hogy elegendő biztonságot nyújtsanak a kripto-ökoszisztémában operáló vállalatoknak. A svájci kormány 6 változtatást fog 2019 során eszközölni a polgári törvénykönyv és csődeljárásra vonatkozó törvényekben.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.