Liechtensteini bank saját stabilcoint (mint a Tether USDT) bocsát ki

Még a múlt héten, augusztus 17-én, jelentette be a liechtensteini Union Bank AG a saját készpénz-fedezetű stabilcoinja és értékpapír alapú tokenjeinek kibocsátását.

Az Union Bank az évben tett pár olyan bejelentést, mely arra enged következtetni, hogy komolyan gondolja a blokkláncok és kriptovaluták irányába tett kiruccanását. Az új ‘Union Bank Payment Coin (UBPC)’ stabilcoinja pedig még közelebb viszi, hogy komplett szolgáltatást kínáló blokklánc befektetési bankká váljon.

A Tether USDT-hez hasonlóan az UBPC egy stabilcoin lesz és az árfolyama fiat készpénzekhez, mint a svájci frank lesz rögzítve. A Tether kapcsán számos olyan hír röppent fel az év során, ami a szélesebb kriptoközösséget óvatosságra inti. Az UBPC kapcsán viszont legalább mindenki tisztában lesz vele, ki áll mögötte és a szigorú banki szabályozási politikának köszönhetően – szomorú, de igaz – jobban meg lehet majd bízni benne.

“Célunk, hogy a világ első blokklánc befektetési bankja legyünk és olyan kézzelfogható megoldásokat kínáljunk az ügyfeleinknek és partnereinknek, melyek hatékonyság növekedést, alacsonyabb költségeket és új bevételszerzési lehetőségeket kínálnak számukra” kommentálta a sajtóközleményben az igazgatóság elnöke Mohammad Hans Dastmaltchi.

…Mint ilyen, a készpénz fedezetű Union Bank Payment Coin-ban megvan a potenciál, hogy feje tetejére állítsa a nemzetközi kereskedelem és határokon átnyúló tranzakciók terén bevett szokásokat.

A koincidencia újra kissé meglepő, ugyanis a bejelentés egybe esik a Binance szintén liechtensteini akciójával, miszerint az új fiat – kriptó kereskedési platformja székhelyének a hercegséget szemelte ki.

Mind a Binance, mind a 2009 óta működő Union Bank AG kiáll Liechtenstein kriptobarát szabályozási politikája mellett és még mélyebb integrációt sürget. Liechtenstein mellett Málta, Gibraltár és Svájc az az ország, melyek Európában a legkriptobarátabb szabályozást kínálják.

Borítóképen: Josef Wenzel von Liechtenstein szobor, Bécs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük