Tovább nő az Ethereum 2.0 támogatottsága

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Már egy ideje tart az Ethereum 2.0 proof-of-stake protokollú blokklánc indulásához szükséges ETH-tokenek gyűjtése. Tavaly év végén írtunk az állásról utoljára, akkor már 2 milliónál is több ETH-t utaltak el a megfelelő letéti címre. Most március végéhez közeledve lassan, de biztosan növekszik tovább a szám, a Glassnode elemző cég adatai szerint 3,559,106 ETH került már elküldésre a megfelelő címre. Ez tehát azt is mutatja, hogy egyre több és több ember mutat érdeklődést az új hálózat iránt. És egyre többen szeretnének résztvenni az új, PoS protokollú modellben.

Az Ethereum 2.0 csábító lehetőség a befektetőknek?

Az Ethereum 2.0 letéti címére érkező növekvő befizetések egyben akár meg is magyarázhatják azt, miért olyan nehéz jelenleg az árfolyamot visszafelé húzó “medvék” ellen harcolni. A cikk írásának pillanatában 1800 dollár körül mozgott egy ETH ára, de látható a grafikonokon, hogy vannak kisebb-nagyobb hullámvölgyek.

Ráadásul az Ethereum jelenlegi hálózatának vonzerejét jelentősen csökkenti az is, hogy döbbenetesen drága már egy tranzakció a hálózaton. Ennek ellenére látható, hogy a befektetők még mindig bíznak az Ethereumban, hiszen folyamatosan növekszik a letétbe küldött pénz összege. Ráadásul pedig remélhetőleg a nyáron végrehajtandó forkolással felkerülő EIP 1559 meg fogja oldani a tranzakciós díjak problémáját is. És ezzel párhuzamosan a Glassnode azt is kimutatta az elemzéseivel, hogy egyre több és több kisbefektető is az Ethereum mellé áll. Hiszen az adatokból egyértelműen látható, hogy a 0,01 ETH-nál többet tároló címek száma meghaladta már a 13,200,000-et.

De még ennél is megdöbbentőbb a szám, hogy a 0,1 coinnál többet tároló címek száma bőven 4 millió felett van. Ebből pedig egyértelműen látszik az is, hogy miért ilyen hatalmas a “forgalmi dugó” a világ legzsúfoltabb blokklánc hálózatán. És az, hogy ilyen ütemben növekszik az Ethereum 2.0 támogatottsága, azt mutatja, hogy a befektetők szerint az új verzió képes lesz a korábbi minden gondját és problémáját orvosolni. Ha pedig majd az árfolyam átlépi a 2 ezer dolláros pszichológiai szintet is, akkor pedig ez már nem csak egy kósza vélekedés lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.