Továbbra is az EOS blokklánca a kínai hatóságok kedvence

A kínai állampárt technológiai munkacsoportja publikálta a 14. blokklánc technológiai rangsorát. Az EOS végzett az első helyen, míg a Bitcoin megőrizte a 11. helyét.

A listán 35 blockchain platform szerepel és az Információs és Iparfejlesztési Központ (CCID) állítja össze hó végén.

Összehasonlítva a múlt havival, a Bitcoin megőrizte a 11. helyét, a Tron került a második helyre, az Ether pedig a harmadikra csúszott vissza. Nagyot ugrott a listán a Ripple (XRP) ami a 30. helyről a 20-ra katapultálta magát.

A CCID szeptemberi ranglistája

Szintén nagyot ugrott a listán a Lisk, tizennegyedikről a hetedikre, a Qutum tizennyolcadikról nyolcadikra, a DASH pedig huszonegyedikről a tizenhetedikre.

A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium égisze alatt tevékenykedő CCID 2018. májustól teszi közzé havonta blokklánc projekt rangsorát. Elsőre az Ethereum blokklánc platform szerezte meg az első helyet. A rangsor három fő paraméter alapján rangsorolja a projekteket: alaptechnológia, alkalmazása és innováció.

A Tron február óta szerepel a listán, aminek vezetője, Justin Sun, kínai állampolgárságú, és nagyon jó kapcsolatokat ápol Jack Ma-val, az Alibaba e-kereskedelmi óriás alapítójával.

Az elmúlt hétvégén különösen jól ment a TRX tokennek, miután Hszi Csin-ping kínai elnök stratégiai innovációs területnek nevezte a blockchain technológiát, amiben az országának a vezető helyen kell lennie. Erre ugrottak a kínai befektetők és rég nem látott ralit váltottak ki a bitcoin és altcoinok piacán. A kínai blokklánc platformok, mint a TRON, Elastos, Ontology és VeChain tokenjei különösen jól profitáltak, egyenként legalább 20%-kal emelkedett az áruk 24 óra leforgása alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük