A tőzsdék nagy része támogatja a Bitcoin Cash új hard forkját

A legtöbb tőzsde támogatja a Bitcoin cash (BCH) új, november 15-re tervezett hard forkját; legalábbis a bitcoin cash eladások alapján felállított lista első tíz vállalatából hat már biztosította a bitcoin casht a támogatásáról.

A Bitcoin cash félévente szokott fejlesztéseket hozni, így maga a hard fork ténye nem meglepő, azonban egy dolog aggodalmat keltett az emberekben. Az új fejlesztések ugyanis lehet, hogy ketté fogják választani a Bitcoin Cash-t – Bitcoin ABD és Bitcoin SV-re – miután két egymással versenyző csoport is tett javaslatot a konkrét kivitelezésekre. Ezt pedig mindenképpen tudni akarják a felhasználók, hiszen ők automatikusan annyi coint kapnak, amennyi BCH-juk volt; amennyiben pedig tényleg ketté válik a kriptovaluta, fel kell készülniük a tőzsde alakulására.

Egy pár tőzsde, többek között az OKEx, a Binance, a Bitforex, a Huobi, az UpBit és a Coinsuper pedig már reagált is a hírekre, és biztosította a Bitcoin Casht támogatásukról; páran, mint pl. a Poloniex, konkrétan ki is mondták, hogy a kettéválás után mindkét tokent támogatják majd.

A Coinbase nem volt még ennyire biztos a szétválásban, de nyilatkozatukban azt mondták, hogy a “abban a valószínűtlen esetben, ha a fork után több lánc is lenne, a Coinbase biztosítani fogja, hogy felhasználói mindegyik lánchoz hozzáférhessenek”.

A készülődés jegyében pedig a legtöbb tőzsde a fork előtt fel fogja függeszteni a bitcoin cash mozgását, hogy a fork utáni instabil hálózaton ne kelljen túl nagy kockázatot vállalniuk.

Persze a Bitcoin cash lehetséges szétválása nem cask a tőzsdéket érinti, hanem más kriptovállalatokat is. A francia Ledger wallet gyártó vállalat azt mondta, hogy “amennyiben a bitcoin cash szétválna a forkot követően, az egyik lánc mindenképpen dominánsabb lesz, ezt pedig később újra értékelni fogjuk.”

Maga a BCH hard fork november 15-én délután 5 órára (UTC) van tervezve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük