Ingyen elérhető hálózati monitoring oldalt tett közzé a BitMEX a bitcoin cash hard fork előtt

A vezető határidős kriptotőzsde kutatási részlege bejelentette, szabadon elérhetővé tett egy blokklánc hálózat monitoring eszközt a bitcoinnak és a bitcoin cashnek, áll egy november 5-ei blogbejegyzésben.

BitMEX a ForkMonitor.info-t csak úgy jellemzi, mint “hasznos eszköz a hálózat frissítések során fellépő szituációk felügyeletére”, legyen szó soft forkról vagy épp hard forkról. “Segítségével potenciálisan kiszűrhetőek a nem szándékosan kódban hagyott konszenzus bugok.”

A ForkMonitor több csomóponton keresztül kapcsolódik a Bitcoin és a Bitcoin Cash hálózatához.

A BitMEX hálózat monitora egybecseng a Bitcoin Cash november 15-ére tervezett hard forkjával, de BitMEX itt megjegyzi, a bitcoin cash hálózatát nem szándékoznak hosszú távon monitorozni és amint lezajlik a fork, a teljes figyelmet a bitcoinra állítják.

A platform gyakran kritizálta a bitcoin cash-t és ismertebb képviselőit: egy friss BitMEX közösségi média bejegyzés Craig Wright-ot csak ‘ál-Szatosinak’ nevezi. Craig Wright volt az aki évekkel korábban hamisan azt állította magáról, hogy ő a bitcoin rejtélyes alapítója, Szatosi Nakamoto mögött megbújó személy.

“Mi fog történni a Bitcoin ABC-vel, Bitcoin SV-vel és Bitcoin Unlimited-del a BCH hard fork idején november 15-én (sic)?” írták ki a BitMEX Twitterjére:

(Craig Wright) (alias “ál-Szatosi”) csomópont, Bitcoin SV a várakozások szerint leválik a láncról és új láncot hoz létre.

Az eszköz segítségével kiszűrhetőek a szabálytalanságok a Bitcoin Core kliensben, mint amilyen a CVE-2018-17144 konszenzus bug volt, amit még szeptemberben vettek észre a fejlesztők és javítottak ki.

A BitMEX a második legnagyobb kriptotőzsde kereskedési volumen alapján. Azt viszont érdemes nem elfelejteni, a BitMEX egy határidős (azaz másodlagos) piac és a tőzsde által szolgáltatott adatok nincsenek benne a bitcoin Coin Market Cap árában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük