Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára – folyatódik az emelkedő trend

A bitcoin árfolyam kezd visszazökkenni a 700 dollárról a korábbi árfolyam szintre. A pozitív trendtől Trump beiktatása sem mozdította el a bitcoin árfolyamot.

Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára

Amikor Donald Trump novemberben megnyerte az amerikai elnökválasztást, a bitcoin ára nagyot ugrott. A beiktatásának napján azonban az árfolyam szinte ki sem ingott.

November 9-én a bitcoin ára 3%-ot erősödött egy napon belül a dollárral szemben ahogy megérkeztek a hírek Trump győzelméről. A republikánus nyereség a mélybe taszította a meglepett piacokat és ez a döbbenet emelte a bitcoin árát  is a magasba.

BTC during election Nov9
BTC árfolyam nov 9-én, amikor kiderült, hogy Trump lesz az elnök
Ezzel szemben, Trump pénteki beiktatása rendkívül nagy csendben zajlott. Az árfolyam szinte végig oldalazta a beiktatási ceremóniát majdnem 900 dollár környékén. A befektetők és kereskedők a kivárást választották és mivel Trump beszéde – kivételesen – nem volt megbotránkoztató, így a gyors adás-vételek is elmaradtak, amik a nagy kilengést okozhatták volna.

A beiktatás előtt pár órával 882 dollár volt a legalacsonyabb bitcoin árfolyam, az ünnepség után 893 dollár volt a kereskedés teteje. A kínai piac hasonlóan követte az eseményeket.

Trump beiktatása nem hatott a bitcoinra
BTC árfolyam jan 21-én Trump beiktatása alatt

Folytatódó emelkedő trendben a bitcoin

Egy szép, emelkedő trend van kirajzolódva a 4 órás BTC/USD charton, ami tovább viszi felfelé a bitcoin árát. A kereskedés jelenleg a 100-as mozgóátlag felett történik, átlag 850 dollár környékén, ami egy pozitív jel. Az emelkedés már egy ideje tart, úgy tűnik lassan ismét elérheti az árfolyam az 1000 dolláros ellenállást.

A múlt héten kezdett az árfolyam felfelé indulni és ledolgozni a korábban elszenvedett 30%-os esését. Egy zászló alakzat formálódott a BTC/USD 4 órás kereskedésében, ami továbbra is megmaradt támasznak. Így a bitcoin ára már 800 dollár fölé is emelkedett. Sőt, a trend folytatódóban van, ugyanis már 900 dolláros szint felett kereskedik a bitcoin.

Emelkedő BTC trend

A bitcoin következő megállója az 1000 dolláros szint lehet. Ez a lélektani határ korábban már többször ígérkezett áttörhetetlen ellenállásnak, de sokszor sikerült is legyőznie. Ha az emelkedő trend folytatódik, pozitív hangulat mellett az 1000 dollár átlépése nem jelenthet problémát.

A héten csütörtökön az angliai GDP, pénteken pedig az amerikai GDP adatok mozgathatják meg a bitcoin piacát hacsak nem történik valami nem várt esemény Kínában a kripto-szabályozás körül.

One thought on “Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára – folyatódik az emelkedő trend

  • Egyelőre kezdőnek számítok a grafikon elemzésben, viszont ahogy én látom a 4h gráfon, hogy – ugyan bizonytalan de – lejtmenetbe váltott némi oldalazó jellegű mozgás után (és egyben kilépett a (szerintem) bullish trendcsatornából), illetve az MACD szerint is kialakult egy enyhe divergencia az elmúlt 1-2 napban, ami papírforma szerint szintén bearish mozgást indikál(hat), bár láttunk már karon varjút 🙂 , ehhez hozzávéve, hogy a 885 (eur) körüli ellenállást sem tudta áttörni, sőt hát lassan már a 853-855 körüli ellenállással is gondja lehet, szóval nem jósol túl sok jót a következő napokra, bár a GDP adatok nem tudom mennyire befolyásolják a btc árfolyamot egyelőre, ahogy én gondolom az 1000es szinthez (eur/usd lassan tökmindegy) egyelőre rögösebb út vezethet, persze nem vetném meg 😉

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük