Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára – folyatódik az emelkedő trend

A bitcoin árfolyam kezd visszazökkenni a 700 dollárról a korábbi árfolyam szintre. A pozitív trendtől Trump beiktatása sem mozdította el a bitcoin árfolyamot.

Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára

Amikor Donald Trump novemberben megnyerte az amerikai elnökválasztást, a bitcoin ára nagyot ugrott. A beiktatásának napján azonban az árfolyam szinte ki sem ingott.

November 9-én a bitcoin ára 3%-ot erősödött egy napon belül a dollárral szemben ahogy megérkeztek a hírek Trump győzelméről. A republikánus nyereség a mélybe taszította a meglepett piacokat és ez a döbbenet emelte a bitcoin árát  is a magasba.

BTC during election Nov9
BTC árfolyam nov 9-én, amikor kiderült, hogy Trump lesz az elnök
Ezzel szemben, Trump pénteki beiktatása rendkívül nagy csendben zajlott. Az árfolyam szinte végig oldalazta a beiktatási ceremóniát majdnem 900 dollár környékén. A befektetők és kereskedők a kivárást választották és mivel Trump beszéde – kivételesen – nem volt megbotránkoztató, így a gyors adás-vételek is elmaradtak, amik a nagy kilengést okozhatták volna.

A beiktatás előtt pár órával 882 dollár volt a legalacsonyabb bitcoin árfolyam, az ünnepség után 893 dollár volt a kereskedés teteje. A kínai piac hasonlóan követte az eseményeket.

Trump beiktatása nem hatott a bitcoinra
BTC árfolyam jan 21-én Trump beiktatása alatt

Folytatódó emelkedő trendben a bitcoin

Egy szép, emelkedő trend van kirajzolódva a 4 órás BTC/USD charton, ami tovább viszi felfelé a bitcoin árát. A kereskedés jelenleg a 100-as mozgóátlag felett történik, átlag 850 dollár környékén, ami egy pozitív jel. Az emelkedés már egy ideje tart, úgy tűnik lassan ismét elérheti az árfolyam az 1000 dolláros ellenállást.

Újabb két hét banzáj a CoinCash-en! Kétéves szülinap alkalmából november 12-éig mindössze 2%-os váltási díjat számol fel Magyarország vezető kriptopénz váltója.

A múlt héten kezdett az árfolyam felfelé indulni és ledolgozni a korábban elszenvedett 30%-os esését. Egy zászló alakzat formálódott a BTC/USD 4 órás kereskedésében, ami továbbra is megmaradt támasznak. Így a bitcoin ára már 800 dollár fölé is emelkedett. Sőt, a trend folytatódóban van, ugyanis már 900 dolláros szint felett kereskedik a bitcoin.

Emelkedő BTC trend

A bitcoin következő megállója az 1000 dolláros szint lehet. Ez a lélektani határ korábban már többször ígérkezett áttörhetetlen ellenállásnak, de sokszor sikerült is legyőznie. Ha az emelkedő trend folytatódik, pozitív hangulat mellett az 1000 dollár átlépése nem jelenthet problémát.

A héten csütörtökön az angliai GDP, pénteken pedig az amerikai GDP adatok mozgathatják meg a bitcoin piacát hacsak nem történik valami nem várt esemény Kínában a kripto-szabályozás körül.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Egy megjegyzés a “Trump beiktatása nem hatott a bitcoin árfolyamára – folyatódik az emelkedő trend” cikkhez

  • Egyelőre kezdőnek számítok a grafikon elemzésben, viszont ahogy én látom a 4h gráfon, hogy – ugyan bizonytalan de – lejtmenetbe váltott némi oldalazó jellegű mozgás után (és egyben kilépett a (szerintem) bullish trendcsatornából), illetve az MACD szerint is kialakult egy enyhe divergencia az elmúlt 1-2 napban, ami papírforma szerint szintén bearish mozgást indikál(hat), bár láttunk már karon varjút 🙂 , ehhez hozzávéve, hogy a 885 (eur) körüli ellenállást sem tudta áttörni, sőt hát lassan már a 853-855 körüli ellenállással is gondja lehet, szóval nem jósol túl sok jót a következő napokra, bár a GDP adatok nem tudom mennyire befolyásolják a btc árfolyamot egyelőre, ahogy én gondolom az 1000es szinthez (eur/usd lassan tökmindegy) egyelőre rögösebb út vezethet, persze nem vetném meg 😉

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.