Trump Bitcoin konferencián tarhat beszédet júliusban

Donald Trump volt amerikai elnök várhatóan beszédet tart a nagy Bitcoin 2024 konferencián, amelyet Nashville-ben rendeznek július végén.

Trump kriptovaluták iránti pozitív hozzáállása ellentétben áll Joe Biden elnök távolságtartó megközelítésével a digitális valutákhoz. Ez néhány gazdag kriptobefektetőt arra késztetett, hogy támogassák a republikánus kampányát.

A Bitcoin 2024 konferencia

A Bitcoin 2024 konferenciát a Bitcoin Magazine szervezi, és július 25-27. között kerül megrendezésre – egy héttel a Republikánus Nemzeti Konvenció után. Az eseményt az év legnagyobb Bitcoin rendezvényének tartják.

El Salvador egy hasonló Miamiban megrendezett Bitcoin konferencián jelentette be, hogy a kriptovalutát törvényes fizetőeszközként kívánja elfogadni. Trump nem az egyetlen elnökjelölt lesz a konferencián. Az eseményen beszédet tart Robert F. Kennedy Jr., a független jelölt, valamint Vivek Ramaswamy, a korábbi republikánus jelölt, és a Tennessee állambeli szenátorok, Bill Hagerty és Marsha Blackburn is.

Trump és a Bitcoin

Trump a kampányában kiemelt témává tette a Bitcoint. „Véget vetek Joe Biden kripto elleni háborújának,” mondta Trump egy nemrégiben tartott wisconsini gyűlésen. „Biztosítjuk, hogy a kriptovaluták és a Bitcoin jövője Amerikában valósuljon meg.” Ez a kijelentés Trump elkötelezettségét mutatja a kriptovaluták iránt, és része a szavazói bázisának bővítésére irányuló stratégiájának.

Kontroverzális előadók és reakciók

A Bitcoin konferenciák az évek során nem kerülték el a megosztó előadókat. Korábban olyan ismert személyiségek is felszólaltak, mint Jordan Peterson, a kanadai pszichológus és író, valamint Peter Thiel, a neves befektető.

A Biden-kormányzat nem volt lelkes a kriptovaluták terjedése kapcsán. Az iparág néhány szereplője szerint a kormány hozzáállása ellenséges és akadályozó.

Bár több millió ember birtokol kriptovalutát Amerikában, lehetetlen megjósolni, hogy hányan fogják ezt figyelembe venni a szavazófülkében.