Trump elnöki kegyelemben részesített 73 embert, vannak köztük kriptósok is

Az amerikai elnök távozása előtt kevesebb mint 12 órával adott kegyelmet 73 személynek, továbbá 70 egyén esetében semmisítette meg a büntetést. Trump elnöki kegyelemben részesített néhány kriptóst is, köztük Kenneth Kursont a Ripple korábbi igazgatósági tagját és a Modern Consensus társalapítóját.

Közzétették a listát az elnöki kegyelemben részesült személyekről

Elnöki kegyelemben részesült Kenneth Kurson, aki nem csak a Ripple korábbi igazgatósági tagja, de a Modern Consensus névre hallgató kriptó média portál társalapítója is egyben. Kursont még tavaly októberben vették őrizetbe a volt feleségének zaklatása miatt. Később kiderült, hogy többek között fenyegető üzeneteket küldött, megfigyelő szoftvert telepített és hamisan megvádolta valaki alkalmazottját is. A volt feleség végül Kurson védelmébe kelt és egy levélben magyarázta el az ügyészeknek, hogy ő sosem szerette volna ezt a nyomozást és Kurson őrizetbe vételét. Sőt mi több, többször is kérte az FBI-t, hogy ejtse a vádakat, ami azonban nem történt meg. Most Trump tett pontot az ügy végére azzal, hogy megkegyelmezett Kursonnak.

Kegyelmet kapott Steve Bannon is, aki Trump főtanácsadója és vezető stratégája volt korábban, valamint 2018-ban egy kriptovaluta projektben is részt vett mielőtt 2020-ban csalás vádjával őrizetbe vették. A listán szerepelnek még olyan nevek is, mint a rapper Lil Wayne, akit illegális fegyverbirtoklással vádoltak. Illetve Kodak Black, aki jelenleg 3 éves börtönbüntetését tölti fegyverhasználattal kapcsolatos vádak miatt.

Nem kapott kegyelmet Ulbricht, Assange és Snowden

Az elnöki kegyelemben részesített személyek listájáról lemaradt Ross Ulbricht, a Silk Road darknet piac alapítója. Pedig Trump a beszámolók alapján még egy hónappal ezelőtt azt fontolgatta, hogy megkegyelmez Ulbricht esetében is. A kriptó iparban is sokakat rosszul érintett a hír, hiszen sokan évek óta küzdenek azért, hogy Ulbricht elnöki kegyelmet nyerjen.

Az Egyesült Királyságban fogvatartott Julian Assange, a Wikileaks alapítója – aki egyébként a Bitcoin használatának népszerűsítésében is részt vett – sem részesült elnöki kegyelemben. Sokan bíztak továbbá abban is, hogy majd a titkos NSA dokumentumok nyilvánosságra hozatalával vádolt Edward Snowden is kegyelmet kap, de az ő neve sem szerepel a mai napon közzétett listán.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.