Trump már kriptoelnökként mutatkozik be és bírálja a demokraták szabályozási törekvéseit

Donald Trump San Franciscóban tartott adománygyűjtő rendezvényén a kriptovaluták szószólójaként lépett fel, élesen bírálva a demokraták szabályozási terveit. Az eseményen 12 millió dollárt gyűjtött össze a rendezvény házigazdái, David Sacks és Chamath Palihapitiya segítségével.

Trump és a kriptovaluta

„Azt mondta, hogy ő lesz a kriptoelnök – mondta Trevor Traina, egy San Franciscó-i tech-vezető és korábbi Trump-nagykövet. A kriptoipar egyre inkább megpróbál hatást gyakorolni az amerikai politikusokra. A szabályozók fokozott ellenőrzést gyakorolnak, különösen a nagy kriptovállalatok 2022-es csődjei után, amelyek megijesztették a befektetőket. Ezalatt az idő alatt csalásokat és visszaéléseket tártak fel, milliókat hagyva pénz nélkül.

Trump ígéretei és a demokraták szabályozási törekvései

Donald Trump hangsúlyozta a kriptovaluták fontosságát, és kijelentette, hogy „nagy mértékben támogatja a szektort” – mondta Harmeet Dhillon, a Republikánus Nemzeti Bizottság tagja. Trump támogatja a kriptovalutákat, de a 2024-es választásokon Joe Biden leváltására induló elnökjelölt nem részletezte a kriptovalutával kapcsolatos politikáját.

Biden 2022-ben rendeletet írt alá a digitális eszközök felelősségteljes fejlesztésének biztosításáról. Ez a rendelet arra ösztönözte a szabályozókat, mint például az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) és az Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottságot, hogy iránymutatásokat és szabályokat dolgozzanak ki a kriptovaluta ökoszisztéma kockázatainak kezelésére.

A republikánusok és a kriptovaluta szabályozás elleni küzdelem

Bár San Francisco erősen liberális, egyre több magas rangú helyi kockázati tőkebefektető és kriptobefektető áll ki Trump mellett, sokan közülük a túlzott szabályozásra hivatkozva.

„Trump egyértelművé tette, hogy a Biden-Gensler kriptoellenes hadjárat egy órán belül véget ér egy második Trump adminisztrációval” – mondta Jacob Helberg, a Palantir adatelemző szolgáltató tanácsadója, utalva Gary Gensler SEC elnökre.

A Coinbase, a Gemini és más kriptoipari vezetők képviselői is részt vettek az eseményen. A Gemini alapító ikrek, Tyler és Cameron Winklevoss egyelőre nem nyilatkoztak.

Összegzés

Trump kriptovaluta támogatása és a demokraták szabályozási törekvései közötti ellentét továbbra is jelentős hatással lesz a kriptoszektor jövőjére. A politikai és szabályozási változások meghatározó szerepet játszanak majd a kriptovaluták piaci fejlődésében és széles körű elfogadásában, különösen a közelgő amerikai választások végkimenetelének szempontjából.