Trump támogatja a Bitcoin bányászatot az USA-ban

Donald Trump volt elnök június 11-én találkozott a Bitcoin-bányászat vezető szereplőivel, megerősítve támogatását az iparág iránt, és ígéretet tett arra, hogy mind belföldön, mind nemzetközileg képviselni fogja érdekeiket. Trump méltatta a bányászok szerepét a nemzeti energiarendszer stabilizálásában és hangsúlyozta, hogy kész támogatni erőfeszítéseiket a Fehér Házból.

Trump és a Bitcoin bányászat

A találkozó után a Trump kampány a Truth Socialon közzétett egy üzenetet: „Szavazzatok Trumpra! A Bitcoin bányászat lehet az utolsó védelmi vonalunk a CBDC ellen. Biden Bitcoin iránti gyűlölete csak Kínát, Oroszországot és a radikális kommunista baloldalt segíti. Az összes maradék Bitcoint az USA-ban akarjuk előállítani! Ez segít minket az energia dominancia elérésében.”

David Bailey – a Bitcoin Magazine vezérigazgatója és a BTC politika egyik prominens szószólója Trump környezetében – az X-en így nyilatkozott: „A mai egy történelmi pillanat volt a hiperbitcoinizáció felé vezető utunkon. Az Egyesült Államok volt és leendő elnöke összegyűjtötte Amerika hashrátáját és elkötelezte magát a célunk támogatása mellett Washingtonban és a globális színtéren. A BTC virágozni fog az USA-ban.”

Több iparági vezető is hasonló véleményt fogalmazott meg. Brian Morgenstern, a Riot Platforms közpolitikai vezetője hangsúlyozta a konstruktív megbeszélések fontosságát. „Nagyszerű beszélgetésünk volt ma Trump elnökkel a Bitcoin bányászat és az amerikai energiabőség fontosságáról.”

A bányászat hatása és a támogatás

S. Matthew Schultz, a Cleanspark ügyvezető elnöke és társalapítója személyes bejegyzésében hangsúlyozta Trump műveleteik iránti támogatását Georgia, Mississippi és Wyoming államokban. „Találkoztam valakivel, aki nagy rajongója a Bitcoinnak és imádja, amit a Cleansparknál csinálunk Georgiában, Mississippiben és Wyomingban” – írta.

Zach Bradford, a Cleanspark Inc. vezérigazgatója aláhúzta a BTC bányászat hatását a helyi közösségekre és az infrastruktúra fejlesztésére: „Keményen dolgozunk minden nap, hogy a vidéki Georgia és Mississippi közösségeit naggyá tegyük. A BTC bányászat segít felépíteni a jövő infrastruktúráját, és keményen dolgozunk, hogy mint Amerika Bitcoin Bányásza, támogatást kapjunk vezetőinktől a múltban, a jelenben és a jövőben.”

Politikai küzdelmek és a bányászat körüli félreértések

A beszélgetések során szó esett az iparág politikai küzdelmeiről és a bányászat körüli félreértésekről is. Amanda Fabiano, a Fabiano Consulting alapítója és a Terawulf Inc. igazgatótanácsának tagja hangsúlyozta a tájékozott politikai támogatás szükségességét. „Iparágunk hatalmas politikai küzdelmekkel néz szembe, amelyeket félrevezető narratívák táplálnak. Olyan politikusokra van szükségünk, akik érdeklődnek a Bitcoin és a Bitcoin bányászat előnyeinek megismerése iránt.”

Salman Khan, a Marathon Digital pénzügyi igazgatója megosztotta saját nézőpontját a kétpárti megbeszélésekről: „Ma találkoztam Trump volt elnökkel, hogy megvitassuk az iparágunkat érintő fontos kétpárti kérdéseket. Nagyra értékeljük, hogy elismerik iparágunk jelentőségét, és elkötelezettek vagyunk annak jövőbeni támogatása mellett.”

Összegzés

Ez a találkozó olyan időszakban történt, amikor a Biden-kormányzat és a demokrata törvényhozók fokozott figyelmet szentelnek a BTC bányászat környezeti hatásainak. Trump proaktív hozzáállása, beleértve Ross Ulbricht büntetésének enyhítésére tett ígéretét és a BTC és kriptovaluták elfogadását kampányadományként, a politikai dinamikák változását jelezheti, amely befolyásolhatja a kriptovaluta ipar jövőjét.