“Túl fontos ahhoz, hogy ne vegyük figyelembe” – állítja a Deutsche Bank a bitcoinról

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A német nagybank szerint mára már olyan fontos eszközzé vált a bitcoin, hogy nem mehetünk el mellette. 

A Deutsche Bank a héten egy külön jelentést készített a bitcoinról, amiben a kriptovaluta helyzetét elemzik. Az 1 billió dolláros piaci kapitalizáció mellett egyszerűen már nem lehet szó nélkül elmenni – állítja a Deutsche Bank is. A bank szerint a kriptopénz árfolyama a továbbiakban is folyamatosan nőhet felfelé, amíg az eszközkezelők és a vállalatok egymás után lépnek be a piacra. Azonban kiemelték, hogy az árfolyam változékonyság továbbra is extrém módon magas maradhat, mivel a kereskedési lehetőségek száma véges, így nem elég likvid a piac.

A Deutsche Bank számításai szerint a bitcoin tranzakcióknak mindössze 30%-át használják hagyományos fizetésként. 2020-ban például 28 millió bitcoin cserélt gazdát, ami a teljes forgalomban lévő bitcoin készlet 150%-a. Ezzel szemben például tavaly 40 milliárd darab Apple részvénnyel kereskedtek, ami a forgalomban lévő részvények 270%-ának felel meg. Ráadásul ha a hagyományos devizákhoz viszonyítjuk, akkor a BTCUSD kereskedési pár mindössze 0,05%-a yen és 0,06%-a az angol font kereskedési volumenének a dollárral szemben.

Mindezek alapján úgy vélik, a bitcoin már megmutatta, milyen lehetőséget rejt magában, most a következő lépés az kell hogy legyen, hogy a várakozásokat teljesíti is, csak úgy mint például azt a Tesla tette. A Tesla, a bitcoinhoz hasonlóan számos vita tárgya volt az elmúlt évek során, hogy be tudja-e teljesíteni az autózás jövőjét, vagy egyszerűen csak elmúlik a lelkesedés a cég iránt. A Tesla esetében a piaci hozzáállás jelentősen megváltozott az elmúlt 18 hónapban, miután a cég bebizonyította, hogy képes a Model 3-hoz hasonló autókat nagy nagyságrendben is gyártani.

A Deutsche Bank decemberben jelentette be, hogy saját fejlesztésű platformon dolgozik az intézményi befektetők részére, ami lehetőséget teremt a hagyományos és a digitális pénzek közötti átjárhatóság megteremtésére.

 

 

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.