Túl kockázatosnak találod a bitcoint? Van aki másba fektetne most

A Motley Fool pénzügyi tanácsadással foglalkozó blog vendégbejegyzése a Yahoo Finance angol oldalán jelent meg, melyben két részvényre hívja fel a figyelmet. A szerző szerint ezekben a papírokban nagyobb potenciál van, mint a bitcoinban és a kriptovalutákban.

Másba fektetne az angol elemző

Miközben újabb csúcsokat hagyott el a bitcoin árfolyam, az elmúlt hetek során egyre nagyobb figyelem irányul ismét a kriptopénz piacra. Azonban a Motley Fool elemzője szerint, van élet a kriptókon túl is.

Továbbra is az oldalvonalról szeretné szemlélni a piacot az elemző, szerinte ugyanis a szabályozás hiánya és a volatilitás mértéke túl kockázatos eszközzé teszi a bitcoint. Emiatt szerinte sosem lehet elég biztonságos befektetés egy ilyen eszköz.

Élet a bitcoinon túl

Ezzel szemben kiválasztott most két olyan céget, melyek a UK FTSE 100 index részei is, azaz kellően megalapozott üzleti modellel és hírnévvel bírnak ugyanakkor az árfolyam szempontjából jó beszállási lehetőséggel kecsegtetnek.

Az egyik ilyen cég, a WPP (LSE:WPP) a világ legnagyobb hirdetéssel foglalkozó vállalata, tavaly 15 milliárd árbevételt hozott össze. 2018-ban az ügyvezető távozása váltott ki bizonytalanságot a részvény piacán, azonban az új CEO kellő nyugalmat tudott adni a befektetőknek. A 6,27%-os osztalék hozom és a 7 alatti P/E mutató azt mutatja van még bőven potenciál a papírban.

WPP

A másik kiszemelt pedig az ITV (LSE:ITV) londoni média vállalat, mely 13 TV licenc joggal rendelkezik, egyben az Egyesül Királyság legrégebbi kereskedelmi csatornája. Az elmúlt 12 hónap során 38%-ot esett a részvény árfolyama, azonban az elemző szerint ez már a mélypont és a legutolsó adatok szerint konszolidálódni látszik a helyzet. A szigetországban nagy sikerrel futó Love Island sorozat kihozhatja ugyanis a gödörből a céget hosszútávon is. A papír 7.35%-os osztalékhozamával és a 7 P/E mutatójával szintén jó vételt jelenthet.

ITV

Érdekességképpen: van WPP nevű token is, mely épp a napokban ment át egy pump and dump cikluson.

Egyetlen egy szóban össze tudjuk foglalni a Motley Fool részvény ajánlásait, különösen annak tükrében, hogy januárban egy bitcoin 3200 dollár volt ma meg a 6%-os esés ellenére 11700 dolláron kereskedik: lol.