Túltolták a Dogecoin szekerét, fakadt ki a Grayscale vezérigazgatója

A Dogecoin az elmúlt hónapokban elképesztő árfolyam emelkedést produkált. A mém kriptopénz minden bizonnyal minden idők egyik legjövedelmezőbb eszköze lett 7 éves fennállása alatt. Növekedése ellenére a kriptoeszköz kezelő óriás, a Grayscale vezérigazgatója, Barry Silbert azt állítja, hogy a DOGE masszívan túlértékelt.

A Dogecoin alkotójával, Billy Marcus-szal folytatott Twitter eszmecsere során Silbert azt állította, hogy a Dogecoin (DOGE) nem ér 37 milliárd dollárt. Ehelyett azt állítja, hogy 1 milliárd dollár alatt kellene lennie. Hozzátette:

Ha valaminek a teljes értéke egy kollektív hitből származik – és nem a hasznosságából és használhatóságából -, akkor az a dolog túlértékelt. Van erre egy másik elnevezés, de nem megyek bele, mivel tudom, hogy nem erre a célra hozták létre, vagy hogy a legtöbb ember miért szerette meg korán “mint én”.

A DOGE piaci kapitalizációja május 6-án 90 milliárd dollár fölé emelkedett. Napokkal később a Digital Currency Group vezérigazgatója felfedte, hogy shortolta a mémcoint, miközben azt tanácsolta a DOGE tulajdonosoknak, hogy a Dogecoint váltsák át BTC-re. A Tesla/SpaceX vezérigazgatója később, május 10-én debütált a Saturday Night Live-ban műsorvezetőként, mely fellépése nem sikerült olyan jól, mint a DOGE rajongók remélték. A kriptopénz árfolyama 40%-ot zuhant.

Figyelemre méltó, hogy az elmúlt hónapokban megugrott az intézményi érdeklődés a Dogecoin iránt, és olyan nagynevű vállalatok, mint Mark Cuban Dallas Mavericks csapata, az AirBaltic, a Post Oak Motor Cars és mások is elfogadják fizetési lehetőségként. Ezt feltételezhetően a DOGE elmúlt hónapokban tapasztalt ralija hozta el.

Silbert elismeri, hogy a DOGE valószínűleg nem fog eltűnni, mivel “az egyik legszenvedélyesebb közösséggel” rendelkezik, Elon Musk “Doge-keresztapával” az élen.

Musk nemrég bejelentette, hogy a Dogecoin fejlesztőivel együtt az érme hatékonyságának javításán dolgozik. A Tesla felfüggesztette a Bitcoin, mint fizetőeszköz elfogadását, a milliárdos azt mondta, hogy a kutyás kriptopénz leveri a Bitcoint, miután növelve lesz a hatékonysága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.