A kriptobarát Cash App megelőzte a PayPalt a Google Store-ban

A Square Cash App-je átlépte a következő mérföldkövét: az amerikai Google Store-ban átvette a vezető pénzügyi alkalmazás címét a PayPaltól. Az alkalmazás, amivel fiatpénzt és kriptovalutát küldhetünk egyik telefonról a másikra, az idei elképesztő növekedésével lett a legnépszerűbb, elsődlegesen az ezredfordulós generáció körében.

Az alkalmazás augusztusban még csak harmadik volt a listán, de aztán hamar átlépte a Venmo-t, erős, 154%-os növekedésével. Véletlen egybeesés vagy sem, de ugyanekkor jelentették be azt is, hogy az alkalmazás mind az 50 USA államban lehetővé teszi a bitcoin utalást.

A Square CFO, Sarah Friar is megerősítette, hogy a Cash App “valós növekedést tapasztalt” a bitcoin wallet és utalás opciójának megalkotása óta. És nem csak a Google Store-ban és az App Store-ban mutat fejlődést az alkalmazás. Maga a Square is imponáló profitot, növekedést és bevételt jegyzett 2018-ban.

Csak a kriptovaluta profitokat tekintve – medvepiac ide vagy oda – a második harmadévben máris 100%-os növekedést produkáltak az elsőhöz képest. Azonban azt Friar is leszögezte, hogy bár a kripto rendkívül jól teljesít, és biztosan számolnak vele a jövőben, de nem ez az elsődleges prioritásuk. A Cash App használhatóságát átfogóan akarják fejleszteni elsősorban, ezen lesz a jövő évben is a hangsúly.

Hova tovább?

Ettől függetlenül várhatunk még kripto megoldásokat a Square-től, hiszen a vállalat CEO-ja és alapítója Jack Dorsey is megmondta: ő a jövőben a bitcoint az internet valutájaként látja. Jelenleg szerinte is az a fő stratégiája a Square-nek, hogy segítsék az embereket az egymás közötti fizetésekben.  Ezt főként azáltal tervezik, hogy kiküszöbölik azokat a hatékonytalanságokat, amik a jelenlegi rendszerben léteznek, legyen az fiat vagy kripto. Azonban már számos híresztelés is szárnyra kapott a jövőt illetően, miszerint akár kriptotőzsdét vagy bitcoin fizetési feldolgozási módszereket is ki fognak alakítani.

És nem ez az egyetlen jó hír a Square számára. Júniusban a BitLicense engedélyt is sikerült megszereznie a New York Department of Financial Services-től (a hatóság felel a virtuális valutákal való pénzügyi tevékenységek végzéséért New York államban).

Mi a helyzet Magyarországon?

A helyi Google alkalmazás áruházban a top 100-ban elvétve ugyan, de már találunk kriptopénzügyi alkalmazásokat.

Az első ami talán a tréderek körében is jól ismert charting alkalmazás, az 51. helyen tanyázó TradingView, mely segítségével gyorsan lehet kereskedési grafikonokat szerkeszteni, technikai elemzéseket felrajzolni. A Bitcoin Bázis csapata aktívan részt vesz az alkalmazás magyarosításában és ha Olvasóink körében érdekel valakit, aki besegítene a munkában, kérjük jelezze felénk (Facebook, e-mail).

A 65. helyen is egy bitcoin alkalmazás tanyázik (Bitcoin Claim), mégpedig egy faucet, mely adott időközönként aprócska szatosival jutalmazza a klikkelőket. Konkrétan nem ismerjük az alkalmazást, ezért megbízhatóságáról se tudunk érdemben nyilatkozni.

Feljebb haladva a listán sűrűsödni kezdenek a kriptovaluta alkalmazások. A 77. helyen a Coinbase váltó appja, a 79-en pedig az Electroneum tárca vert sátrat 2018 decemberében.

A 88. helyet csípte meg a Wirex kriptovaluta tárca és váltó appja és meglepetésre a Binance kriptotőzsde alkalmazása csak a 123. helyen található.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük