A kínai rendőrség az EtherDelta után nyomoz exit scam fennállása végett

A jelentések szerint a kínai rendőrség nyomozást indított az EtherDelta kriptovaluta kereskedési felülete ellen, potenciális exit scam fennállása miatt.

Dovey Wan, a blokklánc-központú Primitive Ventures befektetési vállalkozás alapító partnere azt jelentette ki, hogy a felügyelet nélküli kereskedési platform alapítója, Zack Coburn eladta a felületet egy olyan kínai csoportnak, amely később tőzsdetokent, $ EDT néven bocsátott ki, ami valójában egy jól megtervezett exit scam volt.

A token megjelenéséről a dühös befektetők tájékoztatták a hatóságokat. Wan egy képet is megosztott Coburn és a kínai vásárlók között létrejött tulajdonosi megállapodásról. Azt is állította, hogy az új tulajdonosok azzal a szándékkal vásárolták meg a kereskedési felületet, hogy azt „frontként” használják az előzetes érmekibocsátáshoz (ICO).

Az EtherDelta korábban egy jól funkcionáló decentralizált tőzsde volt a kriptopiacon. Az Ethereum blokkláncára építve lehetővé tette az összes ERC-20 token listázását. Ezen felül pedig nagy szabadságot biztosított a felhasználói számára, hisz kriptovalutákkal való kereskedéshez sem e-mail sem pedig jelszó regisztrálásra nem volt szükség  – eredetileg az embereknek egyáltalán nem kell regisztrálniuk semmilyen módon.

Első pofon a SEC-től

Tavaly az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) már támadta a decentralizált tőzsde alapítóját nem regisztrált értékpapír-tőzsde üzemeltetéséért. Coburno-től végül 300 000 dollárt koboztak el, melyhez illegális tevékenységéből jutott, valamint az előzetes ítélet 13 000 dolláros kamatát és 75 000 dollár büntetést kellett fizetnie.

Wan rámutatott, hogy az Egyesült Államoktól eltérően, ahonnan Coburn csak bírsággal távozott, a kínai rendőrség nem mutat kegyelmet, ha valamely kriptovaluta csalás nagy volumenű kiskereskedői tőkét is bevon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.