Jön az Udvarlej, Székelyudvarhely kriptopénze

A Digitális Kaláka nevű június 22-24-e között megrendezett székelyudvarhelyi hackathonon egy új kriptopénz kezdeményezés, az Udvarlej szerezte meg az első helyet.

Összesen nyolc határon túli csapat jelentkezett a 48 órás hackathonra, akik elmondások szerint inkább a szakmai kihívás miatt vettek részt a rendezvényen, semi mint az 5000 lejes díjnyereményért. Ezek a The_In­no­vative_Team, //TO­DO: Team Name, Feneketlen kút (BOSCH – Kolozsvár), I.R.­SZ (Code­spring – Kolozsvár), 402 Pay­ment Required (Code­spring – Székelyudvarhely, Kolozs­vár, Gyer­gyóremete, Székely­keresz­túr), Antiinnovációs klub (minic stu­dio – Székelyudvarhely), Bring Me The Curry! (io – Kolozsvár), Holy Cow Burger (io – Kolozsvár).

A csapatok három problémát jelölhettek meg célként, amin szívesen dolgoznának és a 402 Payment Required csapata a székhelyudvarhelyi digitális gazdasággyorsító megoldások problémájának megoldására vállalkozott a hackathon során.

A Hajdúnánáson működő helyi pénz, a Bocskai Korona koncepciójából indult ki a csapat, de azt teljesen digitális alapokra helyeznék. Az Ethereum blokkláncán futó coin egy úgynevezett stabilcoin lesz, ugyanis az árfolyama a lej árfolyamához lesz rögzítve és a blokklánc elsősorban az átláthatóságot és a tranzakciók biztonságát hivatott szolgálni. A csapatot vezető Török-Vistai Tamás elmondta, hogy külön mobilalkalmazás készül a coinnak és már nagyban zajlik a váltóautomata programozása is.

Török-Vistai Tamás több mint 13 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik mint projektmenedzser és több nagyobb nemzetközi fejlesztési projektnek volt már vezetője. A csapattagok, Brassai Beáta, Fazakas Tibor és Kelemen-Fehér Dénes-Bálint szintén több éves tapasztalattal rendelkező senior szoftverfejlesztők.

Udvarlej fejlesztőcsapata

Borítókép: https://szka.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük