Itt vannak a Bitmain új ASIC jellegű gépei, amik ethereum bányászatra szakosodtak

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A bányászhardver-gyártó Bitmain a héten két új ASIC jellegű terméket tett fel az oldalára. Az új bányászgépekkel ethereumot és az ethereum blokkláncból kiváló altcoinokat lehet majd bányászni.

G1 ethereum új asic bányászgépEgyelőre csak a Bitmain boltjának kínai verzióján érhető el a G1 és G2 elnevezésű termék. A gépekkel GPU alapon lehet bányászni majd egészen 220 Mh/s-ig. A bányászgépek Intel Broadwell processzorral és 4GB DDR3 memóriával vannak ellátva.  A bányászáshoz szükséges grafikus erőforrást pedig 8 db NVIDIA GTX 1060-as kártya adja vagy a G2 esetében 8 db AMD Radeon RX570.

Mindkét gép közel 3000 dollárba kerül és fizetés után már 7 napon belül szállításra kerül.

Az új termékek bevezetése nem sokkal azután jött, hogy a Bitmain bejelentette az Antminer D3-at. A D3 bányászgép kifejezetten a dash bányászatára lett kifejlesztve. Úgy tűnik folyamatos a fejlesztés és piaci előrenyomulás a Jihan Wu által vezetett kínai hardvergyártónál. Múlt héten számoltunk be róla, hogy jelentős összegű kockázati tőkeforrást sikerült bevonniuk a cégbe, mellyel mesterséges intelligenciával rendelkezező chipeket fejlesztenek majd.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet

Ethereum, az új ASIC ellenálló altcoin

Valójában azonban a Bitmain új ethereum bányászgépeit nem is lehetne ASIC bányászgépeknek hívni.

g2 ethereum bányászatra szakosodott hardwareAz új ASIC egy alkalmazásspecifikus integrált áramkör-technológiával (Application Specific Integrated Circuit) készült nagy teljesítményű szilícium chip, amelyet kifejezetten bányászati célra építettek. Tehát az ilyen chipeket tartalmazó bányászgépek viszonylag alacsony energiafelhasználás mellett jelenleg a leggyorsabbak és legerősebbek. Míg a bitcoin esetén az SHA256 algoritmus során a számítást a processzor végzi, addig az ethereum esetén  algoritmust úgy tervezték, hogy az ether bányászata sokkal több memóriát igényeljen. Ennek kifejezett célja, hogy egy ilyen alkalmazás-specifikus hardver birtoklása ne jelentsen előnyt ethereum bányászatkor.

Éppen ezért a Bitmain új bányászgépei tulajdonképpen ugyanolyan videokártya alapú bányászgépek, melyet otthon is össze lehet rakni több erősebb videokártya felhasználásával. Pont emiatt a 3000 dolláros ár azonnal kiverte a biztosítékot a bányászközösségben (a Szerk megjegyzése – hasonlóan a Pandaminer nevű friss altcoin bányászgyártó céggel, amely orbitálisan túlárazta a hardvereit). A Bitcoin Talk fórumán sokan panaszkodtak arról, hogy ennyi pénzért már jobban megéri saját bányászgépet építeni otthon. Így valószínűleg inkább azoknak éri meg hasonló bányászgépet vásárolni, akik valamilyen okból nem akarnak vagy tudnak a kriptopénz bányászat technikai hátterével foglalkozni, de mégis szeretnének ethereumot bányászni otthon.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

One thought on “Itt vannak a Bitmain új ASIC jellegű gépei, amik ethereum bányászatra szakosodtak

 • Mikor állnak át az ETH bányászatánál a Proof of Work-ről a Proof of Stake-re?
  Van értelme még ilyesmit venni bárkinek is?
  Gondolom készíteni, eladni igen, de megtérülni már nem fog.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.