Új asztali alkalmazást dobott ki a BTCPay fizetési processzor

A BTCPay egy új asztali alkalmazást dobott ki, a BTCPay Vault-ot. Az eszközzel integrálni lehet a hardvertárcákat a rendszerébe, ezzel több felhasználó számára válik elérhetővé a Bitcoin teljes kliensek előnyei.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

A BTCPay nyílt forrású bitcoin fizetési processzort 2017-ben alapították. Friss bejegyzésük szerint a platform nem tárol privát kulcsokat a rendszerén és a felhasználóknak külső BTC tárcára van szükségük.

“Ahhoz, hogy a tárcába érkező összegeket elkölthesse, hozzá kell férnie a magánkulcsaihoz, amiket mi nem mentünk el a BTCPay-en. Ehhez a felhasználóknak külső tárcát kell használniuk, és a piacon lévő szinte minden tárca súlyos korlátozásokkal (gap limit, harmadik felek, nincs xpub export támogatás, stb.) él, amiért a felhasználók többsége gyakran dönt úgy, hogy olyan tárca megoldásokat használ, mint például az Electrum, aminek a szervere érzékeny pénzügyi adatokat szivárogtat ki harmadik felek felé.”

A Vault termék célja a probléma megoldása azáltal, hogy lehetővé teszi a BTCPay Server és a felhasználók személyi számítógépéhez csatlakoztatott hardvertárcák közötti integrációt. Minden forrás a felhasználók saját Bitcoin teljes kliense alapján kerül validálásra. Az eredmény, hogy a felhasználók bitcoint költhetnek a BTCPay szerveren anélkül, hogy fel kellene adniuk privát kulcsuk fölötti ellenőrzést.

A platform tavaly létrehozott egy belső tárcarendszert a Ledger Nano S és a ColdCard támogatására. Az újonnan elindított BTCPay Vault kiterjeszti a kompatibilitást az összes többi tárca opcióra.

A BTCPay célja, Nicolas Dorier alapító szerint, hogy alternatív platformot biztosítson a BitPay fizetési processzorral szemben.

Dorier szerint lassan az összes BitPayen futó szoftver működni fog a BTCPay-en is minimális (vagy semmilyen) változással.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.