Új Kadena ASIC bányászgép került a piacra

Az ASIC bányászgép gyártó Goldshell elkezdte árulni a korábban megjelent otthoni felhasználásra szánt kisebb teljesítményű KD BOX PRO bányászgép frissített erősebb változatát Goldshell KD BOX II néven.

A bányászgép akár 5 TH/s hashráta teljesítményre is képes 400 Watt energiafelhasználás mellett. 325 dolláros áron (szállítási és vámköltségek nélkül) január közepén kezdi meg a gyártó a szállítást Ázsiából. Az új eszköz két 6 tűs PCI-E tápcsatlakozóval érkezik a korábbi egy helyett. Érdekes módon nincs WiFi kapcsolat, csak Ethernet port, bár a vezeték nélküli kapcsolat különösen az otthoni bányászok számára egy igazán hasznos funkció, amellyel az előző PRO modell rendelkezett. Jó hír viszont, hogy az új KD BOX II még a nagyobb energiafelhasználás mellett is ugyanolyan zajszintre van értékelve, mint a PRO verzió.

Goldshell KD Box II

A Goldshell KD BOX II specifikációja

– Alapértelmezett hashráta mód: 5 TH/S (±5%)
– Alapértelmezett hashráta teljesítmény: 400 (±5%)
– Alacsony teljesítményű hashráta mód: 3,5 TH/S (±5%)
– Alacsony teljesítményű hashráta teljesítmény: 260 W (±5%)
– Méretek: 178x150x84 (mm)
– Súly: 2KG
– Zajszint: <35 dB
– Csatlakozási port: Ethernet
– Működési hőmérséklet: 0~35°C
– Relatív páratartalom: ≤65%
– Bemeneti feszültség: 100-240V

Az új Goldshell KD BOX II tehát ugyanabban a kompakt méretű tokban érkezik, és a súlya is ugyanaz, azonban a régebbi PRO modellhez képest nagyobb teljesítményre képes. Több energiát fogyaszt, mégis ugyanolyan alacsony zajszinten működik, ami otthoni használatra nagyon is elfogadható. Kétféle üzemmódban tud működni a bányászgép: 5 TH/s bányászati hashráta teljesítmény 400 wattos energiafelhasználás mellett, vagy 3,5 TH/s teljesítménnyel 260 wattos energiafelhasználás mellett.

Összehasonlításképpen a KD BOX PRO 2,6 TH/s-ra van méretezve 230 wattos energiafelhasználás mellett… ez körülbelül 0,0885 wattot jelent gigahash hashratánként. Az új KD BOX II 3,5 TH/s-os sebességnél 0,0743 wattot kínál gigahashenként alacsony fogyasztású üzemmódban, vagy 0,08 wattot gigahashenként magas teljesítményű 5TH/s-os hashrára üzemmódban. Ezek a mérőszámok valójában azt mutatják, hogy a nagy teljesítményű üzemmódban, amikor az új bányászgép teljes 5 TH/s-os hashrátával fut, csak körülbelül 10%-kal javul az energiahatékonyság. Az alacsonyabb teljesítményű üzemmódban azonban jobb.

Mi az általános vélemény a Goldshell KD BOX II-ről?

Figyelembe véve a nem túl nagy energiahatékonysági javulást a magas teljesítményű üzemmódban, amely valószínűleg a zajszint jelentős növekedésével jár – a 35 decibel alatti zajszint érték valószínűleg az alacsony teljesítményű 3,5 TH/s üzemmódhoz kapcsolódik) és a WiFi képesség hiánya miatt nem biztos, hogy sokkal jobb választás, mint a KD BOX PRO modell. Az előnye viszont az alacsonyabb ár és az a tény, hogy a régebbi modellek már nem kaphatók a Goldshell gyártónál.